Do bránky opäť Coreau, v obrane premiérovo Kallen

Tréneri po cennom triumfe v Košiciach urobili pred dnešným domácim zápasom jedinú zmenu v zostave.

Tou je nasadenie novej posily - amerického obrancu Natea Kallena - do druhého obranného páru k Patrikovi Maierovi namiesto Michala Beňa.

Podľa očakávania tréneri s víťaznou zostavouz Košíc veľmi nehýbali a tak sa o prerušenie impozantnej  päťzápasovej víťaznej série "Baranov" z Bystrice pokúsi v bránke náš Mr. Zero Jared Coreau, ktorý v piatok na východe vychytal už svoju siedmu nulu v sezóne a v tejto štatistike dominuje celej extralige. Kryť chrbát mu bude Samuel Hlavaj.

Obranné dvojice nastúpia - okrem už spomínanej výnimky, ktorou je extraligový debut Kallena - v rovnakom zložení. Slovan hráva v tejto sezóne zvyčajne na šesť obrancov.

Aj útoky zostali bezo zmeny. Fanúšikovia Slovana tak budú mať možnosť po prvý raz naživo vidieť novú posilu NIkitu Scherbaka, ktorý bude na krídle elitného útoku s Harrisom a Pecararom. Zhodou okolností, v Bratislave nastúpi po prvý raz práve proti mužstvu, z ktorého vlani o takomto čase odchádzal do Hradca Králové.

V druhom útoku si už zvyká Samuel Takáč, spolupracovať bude s centrom Reidom Dukeom a Daniilom Fominykhom. Tretí aj štvrtý útok taktiež zostali v rovnakom zložení ako naposledy, trinástym útočníkom je opäť Alex Šotek. Dlhodobejšie zranenia stále nedovolia vrátiť sa do zápasovej zostavy Matouškovi a Minárikovi.

Predpokladaná zostava HC SLOVAN Bratislava v dnešnom zápase proti HC '05 Banská Bystrica:

Coreau (Hlavaj)
Golian, MacKenzie - Scherbak, Harris, Pecararo
Maier, Kallen - Takáč, Duke, Fominykh
Sersen, Gachulinec - Haščák, Preisinger, Török
Šotek - Zigo, Kytnár, Lukošík


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar