Dnes od 16:30 h na ľade Zvolena

Šláger programu 19. kola Tipos Extraligy uvidia diváci pod Pustým hradom, kde sa odohrá duel medzi Zvolenom a Slovanom.

Stretnutie so začiatkom o 16:30 h vysiela v priamom televíznom programe Sport 1 HD.

Obom celkom vyšiel vstup do stretnutí po reprezentačnej prestávke. Zvolenčania odohrali dva zápasy, najskôr doma zdolali Banskú Bystricu 6:3, následne si poradili s Michalovciami 3:2 po samostatných nájazdoch. Zverenci Jána Pardavého stihli nastúpiť na jeden duel, keďže vzájomné zápolenie s Nitrou sa pre povinnosti Corgoňov v Kontinentálnom pohári presunulo na náhradný termín. Vo štvrtok sme zdoali Prešov 5:2.

V tabuľke Tipos Extraligy je Slovan na druhej priečke so ziskom 35 bodov. Na lídra z Nových Zámkov stráca bod, tretí Zvolen má na konte 34 bodov. Oba tímy však majú o dva zápasy viac ako Slovan.

Produktivitu nášho súpera ovláda trojica Michael Huntebrinker so ziskom 20 bodov, za ním je Deven Sideroff a Marek Hecl zhodne so 17 bodmi.

V kádri Zvolena si však treba dať pozor aj na ďalšie zaujímavé mena. Dres “rytierov” oblieka aj Peter Zuzin, Marek Viedenský, Juraj Šiška či talentovaní útočníci Matej Kašlík či Maroš Jedlička.

Oporou v defenzíve je kanadský bek Shane Hanna, na konte má 10 bodov. Dopĺňajú ho ďalší zámorskí obrancovia Joel Messner a Alec Rauhauser. Zo slovenských zadákov má hlavný tréner Peter Oremus k dispozícii Dávida Mudráka i Samuela Haina.

Do brány sa postaví s najväčšou pravdepodobnosťou ďalší import Jake Peterson, za Zvolen odchytal sedem duel, jeho úspešnosť je 90,5% zákrokov.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar