Dnes na východe Slovenska

V 32. kole TIPOS SHL sa predstavíme na ľade Humenného.

Najvýchodnejšie situované mužstvo druhej najvyššej súťaže sa od začiatku sezóny zaradilo medzi spolufavoritov na priamy postup do extraligy. Aktuálne "levom" patrí druhé miesto za vedúcou Žilinou, s ktorou odohrali Modré krídla svoj posledný zápas. V poslednom meraní síl Modré krídla podľahli doma Humennému 1:5. Úspešnejšie bolo aj v prvom vzájomnom zápase s Modrými krídlami, ktoré doma porazilo presvedčivo 6:2.

Najproduktívnejším hráčom východniarov je ruský import Igor Safaralejev s 42 bodmi a 17 gólmi. Na čele kanadského bodovania celej súťaže sa strieda s Romanom Kukumbergom (Trnava) a Viktorom Fekiačom (Žiar n./Hronom). Strelecky disponovanému Rusovi konkurujú aj Denis Markuš (12g) a Martin Krajňák (15g). Z brankárov tréneri Humenného najviac využívajú 24-ročného Filipa Krasanovského, ktorý si drží úspešnosť zákrokov na čísle 91,35%.

V poslednom zápase Modrých krídiel so Žilinou siahal bratislavský klub po víťazstve. Na východ Slovenska ide zabojovať o ďalšie cenné body. Zápas môžete sledovať o 18:00 na NIKÉ TV. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar