Dievčenský hokejový víkend

Dievčenský hokejový víkend opäť zavíta na Slovensko. Do celosvetovej náborovej aktivity pod záštitou Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa počas druhého októbrového víkendu (8. a 9. októbra) zapojí až osemnásť slovenských miest. Podujatie je určené pre dievčatá vo veku 4 až 10 rokov a poslúži na to, aby sa zoznámili s ľadovým hokejom a objavili jeho čaro.

V Bratislave dievčenský hokejový víkend organizuje HC SLOVAN Bratislava - mládež v nedeľu 9. októbra 2022 v tréningovej hale. Čas podujatia bude ešte upresnený.

Vlani sa do premiérového ročníka akcie prihlásilo okolo 800 dievčat. Ambasádorka projektu na Slovensku a bývalá hokejistka Ivana Frühauf verí, že toto číslo bude v tomto roku ešte prekonané. Samozrejme, nie všetky dievčatá sa neskôr aj zaregistrovali do miestneho hokejového klubu a začali pravidelne trénovať.

Aktivity zväzu sú zamerané na postupné rozširovanie členskej základne dievčenského a ženského hokeja, aby aj ženský hokej na Slovensku dosahoval postupne lepšie výsledky na medzinárodnom ľade. Dievčenský hokejový víkend je náborová akcia, po ktorej by v ideálnom prípade malo nasledovať zapísanie dievčaťa do prípravky miestneho hokejového klubu. Medzi chlapcami  dievčatá strávia približne čas do konca základnej školskej dochádzky. V pätnástich rokoch sa im s hokejom otvárajú nové možnosti. Jednou z optimálnych ciest je dostať sa do zahraničia do hokejového programu, ktorý zároveň ponúka kvalitný vzdelávací program na strednej škole a neskôr dokonca na univerzitách.

Na Slovensku funguje extraliga žien v ôsmich mestách - Spišskej Novej Vsi, Poprade, Martine, Žiline, Košiciach, Michalovciach, Prešove a Zvolene. Okrem toho existuje centrálna príprava dievčat v Bratislave, pričom toto mužstvo pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava účinkuje v kvalitnej európskej lige EWHL (European Women's Hockey League).

Svoje dieťa môžete prihlásiť na Dievčenský hokejový víkend prostredníctvom online registrácie.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar