Dnešná úloha je jasná: vrátiť sa do Michaloviec

Šiesty zápas série v nedeľu na Východe zabezpečí Slovanu iba víťazstvo v dnešnom domácom zápase.

Slovan sa dostal do náročnej, ale stále nie beznádejnej pozície. S Michalovcami sme prehrali trikrát za sebou, na ich ľade sa nám doteraz nepodarilo v tejto sezóne zvíťaziť napriek tomu, že všetky zápasy boli veľmi tesné a rozhodoval v nich jediný gól. 

V dnešnom zápase na domácom ľade musíme zvíťaziť a urobiť všetko pre to, aby sme predĺžili sériu do rozhodujúceho siedmeho zápasu. V opačnom prípade by sa pre nás táto sezóna skončila už v marci.

"Sme v ťažkej situácii. Musíme sa na to vyspať a zvládnuť najbližšie tri zápasy," priznal tréner Ján Pardavý. 

Vo štvrťfinále je doteraz najväčším problém Slovana veľmi nízka strelecká efektivita. Súpera sme prestrieľali v každom z doterajších zápasov, avšak v štyroch zápasoch sa zo 170 striel - čo je viac ako 40 na zápas - vyslaných na brankára Škorváneka ujalo iba 9. Brankár Michaloviec bol s 94,71-percentnou úspešnosťou zákrokov po štyroch zápasoch najlepší vo štvrťfinálových sériách.

Vo štvrtom zápase Slovan predviedol podľa svojho trénera dva rozdielne výkony v úvode a závere zápasu.

"Dnes to boli dve tváre Slovana. V prvej polovici sme hrali aktívne, vytvárali sme si šance a dali sme aj gól. Potrebovali sme aj druhý, aby sme sa upokojili. Ale asi od 10. minúty druhej tretiny sme začali robiť hlúposti," priznal Pardavý. "Pred treťou časťou sme si povedali, že sa musíme vrátiť k hre, ktorú sme predvádzali v prvej tretine. Žiaľ, na jej začiatku sme dostali dva góly a odvtedy sme boli úplne iné mužstvo. Prehrávali sme súboje, kazili sme prihrávky a nedostávali sme puky cez blokujúcich hráčov," uviedol Pardavý.

Séria však ešte nie je stratená, posledný krok býva najťažší, čo dobre vedia aj v Michalovciach. Ak sa chce Slovan pozrieť v tejto sezóne minimálne do semifinále, musí okrem domácich zápasov zvládnuť aj to, čo sa mu v tejto sezóne ešte nepodarilo - vyhrať v Michalovciach. Hráči sú odhodlaní sa o to pokúsiť, najprv však musia dnes večer využiť výhodu domáceho ľadu. Pomôcť by im mala aj zaplnená aréna Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorá očakáva najvyššiu návštevu v celej sezóne. 

Vstupenky, hoci už len do zabránkových sektorov, je možné ešte kúpiť online v sieti Ticketportal alebo na predajných miestach Zimný štadión a OC Central (Metodova 6).


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar