ZŠ Ondreja Nepelu je už skolaudovaný!

Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto podpísal v utorok kolaudačné rozhodnutie

Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý dnes podpísal kolaudačné rozhodnutie na Zimný štadión Ondreja Nepelu. Uviedol to na dnešnej prehliadke štadióna, na ktorej sa zúčastnila aj premiérka Iveta Radičová. Štadión je skolaudovaný a momentálne plynie lehota na odvolanie sa voči kolaudačnému rozhodnutiu. Kusý nepredpokladá, že sa voči kolaudácii niekto odvolá. Starosta sa obával, aby sa neopakovali problémy obyvateľov tejto lokality, ktorá je už dosť zaťažená hlukom. Podpísal preto rozhodnutie, v rámci ktorého bude možné organizovať kultúrne akcie na zimnom štadióne s tým, že o 22:00 už musia byť ukončené a ľudia musia byť vonku.

Premiérka Iveta Radičová sa obávala, či sa stíhajú termíny a či bude všetko skolaudované, ako má byť. Ako uviedla, štadión patrí k raritným, lebo má dve tréningové klziská a nadštandardne vybavené všetky priestory pre športovcov. "Dúfam, že pritiahne mladých hokejistov, aby hokej bol naďalej tou disciplínou, ktorou sa budeme môcť chváliť," uviedla Radičová. Vyslovila tiež obavu, či mesto zvládne dopravu a parkovanie, pretože poloha štadióna je na veľmi frekventovaných dopravných tepnách. Minister školstva Eugen Jurzyca dúfa, že majstrovstvá sveta dopadnú tak, aby pritiahli viac detí a nielen detí k pohybu a bude sa hrať tak, že pritiahnu viac detí a nielen detí k férovému športu a nielen k športu. "A dúfam, že dopadnú tak, že sa budeme na konci všetci tešiť," dodal.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik konštatoval, že štadión je majetkom mesta, ale rekonštrukcia je výsledkom spolupráce štátu a mesta. Bez pomoci štátu by to podľa neho nebolo možné. Štát pomohol mestu tak, že dotáciu, ktorá mala byť poskytnutá na rok 2011, poskytol už v roku 2010 a mesto tiež dostalo ponuku na pôžičku. Tú však momentálne pre zadlženosť nemôže čerpať. Štadión podľa Ftáčnika znesie nielen hokejové podujatia, ale bol koncipovaný aj ako multifunkčná hala, budú tu môcť byť aj iné športové a aj kultúrne podujatia. "Takúto halu s takouto kapacitou Bratislava jednoducho nemá," uviedol Ftáčnik.



jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar