Zo Skalice bez bodov i bez gólu

Víťazný gól padol už v druhej minúte

HK 36 Skalica - HC Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 2. R. Jarolín (Obdržálek), 60. R. Jarolín (R. Konečný)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc - M. Novák, Peter, 2120 divákov.

Skalica: Lakosil - Gründling, Škadra, Kloz, Jankovič, P. Kumstát, Gula, M. Školiak, Magušin - Lušňák, Mikúš, T. Višňovský - Obdržálek, R. Jarolín, R. Konečný - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, Lantoš, Mikušovič

Slovan: Konrád - Jackman, Hájek, Rullier, Frühauf, J. Kováčik, Štajnoch, Cartelli, Bohunický - M. Bakoš, Bulík, Uram - Nedorost, Preisinger, Hujsa - Róbert Huna, L. Hudáček, Richard Huna - J. Cíger, Kapuš, D. Buc

V Skalici zahrmelo už po 109 sekundách, keď sa do brejku dostal René Jarolín, jeden z hosťujúcich bekov ho fauloval, no Jarolín dokázal v páde dostať puk za Konrádov chrbát. Keďže pri góle bola posunutá bránka musel rozhodnúť videorozhodca, ktorý uznal Jarolínov zásah. Už o minútu Jakub Cíger opečiatkoval žŕdku Lakosilovej bránky. Slovan prevzal iniciatívu, no záver tretiny vďaka dvom vylúčeniam slovanistov patril Skalici.

Druhú tretinu začali aktívnejšie Bratislavčania. V 23. min Richard Huna dorážal Lakosilom vyrazený buk, no ten skončil opäť len na žŕdke. Do tretice zvonila konštrukcia domácej bránky po Cartelliho strele pri nájazde trojice slovanistov na Lakosila v 29. min. Vzápätí prišli tri vylúčenia domácich hráčov po sebe, no Slovanu na gól nestačila ani poldruhaminútová presilovka 4 na 3, ani 37-sekundová výhoda o dvoch hráčov.

V úvode tretieho dejstva sa dostal pred Lakosila Hujsa, no ani na trikrát nedokázal pretlačiť puk do jeho bránky. O minútu na to netrafil Lušňák v ťažkej pozícii odkrytú Konrádovu bránku a v 43. min dramatický nástup do tretiny ukončil ďalšou nevyužitou šancou na vyrovnanie Róbert Huna. Hra sa rýchlo prelievala na obe strany. V závere sa Slovan pokúsil o tlak, no zbytočný Uramov faul v závere ho pripravil o možnosť vyrovnať. "Belasí" napriek tomu odvolali Konráda, no power-play im nevyšla a René Jarolín do prázdnej bránky pečatil na 2:0. Skaličania tak po "futbalovom" víťazstve 2:0 si definitívne zabezpečili postup do play-off.

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar