Zlepšený výkon na Torpedo nestačil

Ani druhý zápas na tripe body pre Slovan nepriniesol, HC SLOVAN podľahol Torpedu 1:3.

Torpedo Nižnij Novgorod – HC SLOVAN Bratislava 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Góly: 23. Veli-Matti Savinainen (Nikita Dvurečenskij), 26. Nikita Filatov (Vladimir Galuzin), 38. Denis Kazjonov (Gennady Stojlarov) – 52. Michal Sersen (Rok Tičar)Zostavy:
Torpedo: Birjukov (Kasutin) – Hietanen, Pepeljaev, Bernatskij, Vasiljev, Blažhievskij, Grigorev, Aljajev – Stojlarov, De. Kazjonov, Dm. Kazjonov, Salminen, Immonen, Wolski, Filatov, Gazulin, Krasnoslobodcev, Knjazev, Potapov, Savinainen.
HC SLOVAN: Backlund (Godla) – Baranka, Sersen, Štajnoch, Barker, Kozák, Mihálik, Brejčák – Nagy, Murley, Hudáček, Kudrna, Tičar, Netík, Bartovič, White, Rehák, Lunter,Slovanisti  v zostave bez zraneného Tomáša Starostu a na poslednú chvíľu aj Tomáša Surového, ktorého trápi viróza odštartovali stretnutie v Novgorode oveľa lepšie ako v Moskve. Už v prvej minúte sa prezentoval šikovnou strelu Libor Hudáček, no tesne minul. Birjukova skúsil aj jeho parťák z útoku Ladislav Nagy. V šiestej minúte sa pri pokuse Krasnoslobodceva musel mať na pozore prvýkrát aj Johan Backlund. Belasí nevyužili sľubnú šancu v 9. minúte, keď po akcii Whitea poskakoval puk na bránkovej čiate, no žiadny zo Slovanistov nebol blízko na dorážku.  V polovici prvého dejstva si zahrali domáci takmer 80 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, v ktorej nevyužil veľkú šancu Immonen. V 17. a 18. minúte vytiahol pri nepríjemných strelách Vasiljeva a Krasnoslobodceva zákroky Johan Backlund.Druhú tretinu otvorila výborná príležitosť Nagya, ktorý však príklepom po ľade neprekonal Birjukova. V 23. minúte našiel Dvurčenskij pred bránou úplne osamoteného Savinainena, ktorý strelil prvý gól domácich. Torpedo sa tlačilo dopredu, Backlund podržal pri snahe o gól Wolskeho i Filatova. V 26. Minúte sa k puku na kruhoch dostal Filatov a zvýšil na 2:0. Slovan si zahral presilovku v polovici zápasu, dobre postavený Hudáček dostal puk k ľavej tyčke, Birjukov sa však šikovne presunul. Vzápätí strieľal šikovne Netík,závar pred bránou nastal po delovke Kudrnu a zblokovanej strele Tičara. Druhé dejstvo zakončil gólom pri avizovanom vylúčení Denis Kazinov – 3:0.V 42. minúte sa rútil na bránu Backlunda Potapov, strelou švihom však prestrelil Backlundovu bránu. Domáci kontrolovali hru a Slovanisti sa len veľmi ťažko presadzovali. v 49. minúte sa zaskvel vynikajúci Backlund, ktorý zlikvidoval šancu Wolskeho. Hráči Slovana sa gólu napokon dočkali v 50. minúte, keď odrazený puk napálil za Birjukova od modrej čiary Sersen. Zverenci trénera Matikainena sa následne snažili o kontaktný gól, no Birjukov bol pozorný. V závere nepriniesla Slovanu gól ani hra bez brankára. Torpedo si tak do tabuľky pripísalo po výhre 3:1 všetky body. Petri Matikainen: Po vysokej prehre v Moskve, sme sa snažili dať mužstvo čo najrýchlejšie dokopy. Myslím, že sa to aj podarilo, odohrali sme dobrý zápas, bojovali sme od začiatku do konca. Hrali sme ho na tri päťky so šiestimi bekmi. Domáci rozhodli v druhej tretine, potrestali naše ľahké chyby. Vytvorili sme si aj šance, no vynikajúco chytal gólman Birjukov. Toto je cesta akou by sme sa mali uberať v zostávajúcich stretnutiach tejto sezóny. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar