Záverečný tlak belasých bez vyrovnania

HC SLOVAN Bratislala prehral s Barysom Astana tesne 1:2.

HC SLOVAN Bratislava - Barys Astana 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 21. Červený (Řepík) - 27. Michailis (A. Petersson, Dietz), 31. GrencVylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Akuzovskij - Otmachov, Lazarov (všetci Rus.)Zostavy:
Slovan:
Čiliak - É. Gélinas, Sersen, Grman, Meszároš, Bačík, Švarný, A. Jánošík - Řepík, Taffe, Červený - Jeglič, M. Sukeľ, Lunter - Liška, Chipchura, T. Hrnka - Lamper, C. Bailey, Rau
Astana: Hrachovina - Dallman, Blacker, Dietz, Orechov, Makľukov, Klimontov, M. Semionov, Polochov - Frattin, Boyd, Bochenski - A. Petersson, Cormier, R. Starčenko - Michailis, Valk, D. Ševčenko - Grenc, Sagadejev, AkolzinV prvej tretine sa ani jeden z tímov do útoku príliš nehrnul. Keď sa aj niekto rozhodol vrhnúť do ofenzívy, buď ho nepustila do šance pozorná súperova obrana alebo volil zbytočne komplikované riešenie situácie, ktoré útočnú snahu zahatalo a teda sa nik ku gólu ani nepriblížil. Pasivitu oboch mužstiev dokazuje i pomer striel na bránku 4:3. Nič na stereotypnej hre nezmenila ani presilovka domácich v závere prvej časti.Okamžite po prestávke sa do príležitosti dostal Rudolf Červený, ktorý zakončil z prvej po spätnej prihrávke Michala Řepíka a nedal šancu českému brankárovi Dominikovi Hrachovinovi. V 27. min Slovan inkasoval v početnej nevýhode o dvoch hráčov, z ľavého kruhu vypálil nechytateľne Nikita Michailis. Domáci hrali čoskoro znovu v oslabené o dvoch hokejistov, ale tentokrát sa ubránili. Barys v druhej tretine predsa len zvrátil stav vo svoj prospech, v 31. min hrubú chybu v defenzíve Slovana využil Dmitrij Grenc.Astana mohla krátko po zmene strán zvýšiť svoje vedenie, ale domácich podržal Čiliak pri zakončení Dustina Boyda. V polovici tretej tretiny kryl slovenský reprezentačný brankár aj pokus Sagadejeva, následný protiútok zakončil Tomáš Hrnka, ale Hrachovina bol pozorný. V 57. min mal Čiliak problémy s nahodením Michailisa, ale napokon nepustil puk za chrbát. Slovan sa v závere snažil vyrovnať v hre bez brankára, ale neúspešne a prišiel o všetky body.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar