Zápasom proti Trenčínu vstupujeme do jubilejnej sezóny

Úvodným domácim zápasom v piatok večer proti jednému z tradičných rivalov vstúpi HC SLOVAN Bratislava do novej hokejovej sezóny Tipos Extraligy 2021/22.

Sezóna bude pre klub výnimočná predovšetkým tým, že v jej priebehu si pripomenie 100 rokov od založenia hokejového oddelenia pri 1. ČsŠK Bratislava. Popri viacerých marketingových a spoločenských aktivitách a projektoch bude chcieť k oslave unikátneho výročia prispieť aj mužstvo čo možno najlepším výsledkom. Po vlaňajšom konci v semifinále sa v klube otvorene hovorí o útoku na majstrovský titul. Slovan ho naposledy získal v sezóne 2011/12.
Predsezónna príprava bola tentoraz naozaj dlhá, začala niekoľkých blokmi na suchu už v máji. Na ľade sa mužstvo stretlo v plnom zložení už v poslednom júlovom týždni. Dôvodom okrem očakávania náročnej sezóny bola aj skutočnosť, že Slovan po problémoch v Bielorusku získal od Champions Hockey League divokú kartu na účasť v základnej skupine hokejovej Ligy majstrov.
Celkom od začiatku spoločnej prípravy mužstvo odohralo 11 zápasov, z toho 4 prípravné, 3 na medzinárodnej turnaji Eastern Cup a 4 v základnej skupine F Champions Hockey League. Zo siedmich prípravných zápasoch Slovan odchádzal 6x víťazne, neuspel iba v úvodnom zápase proti Bratislava Capitals, v ktorom však nastúpil v silne kombinovanej zostave s prevahou juniorov a hráčov tvoriaceho sa B tímu. V lige majstrov ťahal vždy za kratší koniec, zápasy proti Leksandu a Fribourgu však boli vyrovnané a rozhodovali v nich maličkosti.
Celkom do 11 zápasov nastúpilo 34 hráčov, z toho dvaja brankári (Gudlevskis a Hlavaj).
Najproduktívnejším hráčom v predsezónnom období bol Gašpar s bilanciou 6 b. (5+1), nasleduje Yogan 6 b. (4+2) a Kytnár 5 b. (3+2). Z obrancov sa na výsledkovú tabuľu najčastejsie dostávali Štajnoch a MacKenzie 4 b. (1+3).
Slovan čaká ostrý štart do extraligy. Po úvodnom domácom zápase proti Trenčínu sa predstaví až trikrát za sebou na ľade súperov v Košiciach, majstrovskom Zvolene a Nitre. Potom však až do konca kalendárneho roku bude hrať väčšinou v domácej aréne, keďže v januári sa budú v Bratislave konať Majstrovstvá Európy v hádzanej mužov a Slovan bude musieť až 11x za sebou cestovať za súpermi na ich ľad. Celkom odohrá Slovan do konca kalendárneho roku 2021 až 20 z 25 domácich zápasov základnej časti. Stojí pred ním teda imperatív získavania bodov už od samého začiatku, aby si vytvoril čo najlepšiu pozíciu pred jarným play off. O tom, že sa do neho klub prebojuje, zrejme nikto nepochybuje.
Realizačný tím sa pred novou sezónou zmenil iba na jedinom poste. Novým asistentom trénera sa stal Andrej Podkonický, ktorý ešte vlani stál na striedačke majstrovského Zvolenu. Bývalý skvelý brankár Pavol Rybár sa vrátil do klubu po pôsobení v českej najvyššej súťaži a bude mať na starosti videoanalýzu.
V jubilejnej sezóne pomýšľa Slovan len na najvyššie ciele.  "Slovan som už zažil ako kapitán a viem, čo to obnáša. Ani mňa by nebavilo hrať o stred tabuľky. Mám rád ambiciózne prostredie klubu, ako je Slovan. Belasé srdce mám odmalička, celá rodina sme boli slovanisti, či futbaloví, alebo hokejoví. Je česť trénovať podobný klub, užívam si to. Máme niečo dobre naštartované, uvidíme, čo sa nám podarí,“ povedal hlavný tréner klubu Robert Döme.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar