Zápas s Košicami nám nevyšiel

Vymalované v prvej tretine

HC Slovan Bratislava - HC Košice 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)
Góly: 2. Dravecký (Jenčík, P. Bartoš), 3. Huba (Gmitter, Deyl), 11. P. Bartoš (J. Tabaček, Kristek), 17. Jenčík (Vorel, Homer)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše: Štajnoch, M. Bakoš (obaja 5+10 za bitku), Bohunický (všetci Slovan) 10 min za nešp. správanie - Vorel 5+DKZ za faul kolenom, Dravecký, Šeda (obaja 5+10 za bitku), J. Hudáček (všetci Košice) DKZ za opustenie bránky počas šarvátky, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: J. Konc - Stano, Bundil, 3380 divákov

Slovan: Pavol Rybár (11. Konrád) - Jackman, Hájek, Cartelli, Demel, J. Kováčik, Štajnoch, Bohunický, Jendek - Kuľha, Hujsa, Šatan - Róbert Huna, Lipiansky, Richard Huna - D. Skokan, Bulík, D. Buc - L. Hudáček, J. Cíger, M. Bakoš

Košice: J. Hudáček (60. Halász) - J. Tabaček, Homer, M. Šterbák, Michal Grman, Deyl, Šeda, Matúš Chovan, Slimák - Michel Miklík, Kristek, Vorel - Dravecký, Jenčík, P. Bartoš - Tomík, Martin Frolík, Andrašovský - Gmitter, Marcel Baláž, Huba

Úradujúci slovenský šampión z Košíc v úvode dokonale zaskočil domácich. Už v 3. min našiel Jenčík úplne voľného Draveckého a ten nedal Pavlovi Rybárovi šancu - 0:1. O minútu neskór sa Košičania dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, spoluprácu hráčov štvrtého útoku gólovo zakončil P. Huba. To však nebolo zo strany "oceliarov" všetko. V 11. min zverenci trénera Rostislava Čadu gólovo realizovali presilovku štyroch proti trom, na konci kombinačnej akcie stál kapitán P. Bartoš - 0:3. Po tomto okamihu v bránke Slovana Pavla Rybára nahradil Branislav Konrád. Ten si udržal čisté konto iba šesť minút, pretože v 17. min inkasoval z hokejky Jenčíka dokonca pri presilovke Slovana.

Úvod druhej časti patril domácemu Slovanu a brankár J. Hudáček musel riešiť viacero náročných situácií, či už v podobe kombinácií, alebo tvrdých striel súpera. Mladý košický gólman ich všetky vyriešil k spokojnosti trénera Rostislava Čadu aj priaznivcov hostí. Hrozili aj "oceliari", ale Konrád bol rovnako ako jeho náprotivok pozorný a úspešný.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky hosťujúci Jenčík nepremenil jeden zo svojich samostatných nájazdov. Slovan sa pokúšal vytvoriť si súvislejší tlak, ale Košičania umnou hrou narúšali ich útočné snahy a sami nebezpečne "podkurovali" obrane domáceho mužstva aj brankárovi Konrádovi. V 53. min sa domácim fanúšikom nepáčil verdikt rozhodcu J. Konca, ktorý po faule kolenom Vorela na Cartelliho síce potrestal Košičana vylúčením na päť minút a navyše do konca stretnutia, no na "lavicu hanby" putoval za nešportové správanie aj domáci Bohunický. V tom okamihu sa na ľade objavilo množstvo fliaš a dokonca aj črepiny, nasledovala preto úprava ľadovej plochy rolbou a "nútená" štvrťhodinová prestávka. V 56. min mohol streliť čestný gól D. Buc, ale netrafil odkrytú bránku Košíc. Hostia si ustrážili štvorgólové víťazstvo na ľade Slovana a upevnili si líderské postavenie v tabuľke Slovnaft extraligy. Záverečnú minútu zápasu ešte "spestrili" pästné súboje Šedu s M. Bakošom a Draveckého so Štajnochom.

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "O všetkom sa rozhodlo v úvodnej tretine, tam sme vôbec nezvládli defenzívu. Súper nám z každej príležitosti dal gól. Predovšetkým v domácom prostredí je to dosť náročné na psychiku. Potom sme sa v koncovke trápili. Košičanom vyšiel zápas perfektne, vôbec nás nepustil do šancí."

Rostislav Čada (tréner Košice): "Sme veľmi spokojní s predvedenou hrou aj s výsledkom. Zvládli sme všetky herné situácie, presilovku aj oslabenie. Gólovo sme sa presadili len v prvej tretine, škoda nájazdov v ďalších dvoch tretinách. Sme spokojní a tešíme sa na ďalšie zápasy."



jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar