Základnú časť otvoríme proti Dukle Trenčín

HC SLOVAN Bratislava v 1. kole Tipos Extraligy v piatok 24. septembra na domácom ľade od 19:00 h proti Dukle Trenčín.


Obaja súperi si zopakujú meranie síl z posledného prípravného stretnutia pred štartom ročníka 2021/22. Slovanisti minulú sobotu zdolali Duklu na jej ľade 2:1 po samostatných nájazdoch, keď góly strieľali Juraj Valach a rozhodujúci v nájazdoch Andrew Yogan. 
V novom ročníku sa s Duklou Trenčín v základnej časti stretneme šesťkrát, trikrát doma, trikrát nastúpime v Trenčíne. Rovnako vlani sme proti Trenčanom odohrali šesť duelov. Slovanisti boli úspešnejší štyrikrát, dvakrát vyhrali zverenci trénera Jána Pardavého. Obe výhry Dukly sa však zrodili na jej ľade.
Trenčín povedie v novom ročníku opäť Ján Pardavý. pre ktorého pôjde o tretiu sezónu pri kormidle mužstva, jeho asistentom bude opäť Peter Frühauf.
Trenčania si na svetovom šampionáte v Rige vyhliadli britského gólmana Bena Bownsa. Tridsaťročný Angličan chytal väčšinu svojej kariéry v celku Cardiff Devils, vlani nastupoval aj v drese Grazu. Brankársku dvojičku vytvorí s domácim Michalom Valentom.
Z obrancov už v Trenčíne nepokračuje Vojtech Zeleňák a Erik Rajnoha, ktorí sa stali posilami Bratislava Capitals v ICE HL ani nová akvizícia Graz 99ers Carl Ackered.
Naopak posilnením by mal byť návrat Andreja Meszároša, ktorý posledných päť sezón pôsobil v HC SLOVAN. Ďalším skúseným bekom je Tomáš Starosta. Očakávania má Dukla aj od trojice legionárov Patricka Kudlu, Justina Lemckeho a Pierrea Crinona.
Návrat pod hrad Matúša Čáka ohlásil po rokoch v zahraničí aj Radoslav Tybor, spolu s ním sa do Trenčína vracia Andrej Šťastný. Po ročnej anabáze v Česku si dres Dukly znovu oblečie Josef Mikyska. V sezóne 2019/20 bol jasným lídrom tímovej produktivity, keď nazbieral 55 bodov.
Vstupenky v cenovej relácii od 8 do 16 eur sú v predaji online prostredníctvom webu Ticketportal. V deň zápasu od 14:00 h budú tiež otvorené pokladne na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.
Vzhľadom na zaradenie všetkých okresov Bratislava I-V do Stupňa ostražitosti  (oranžová farba) od budúceho týždňa, tento hokejový zápas je organizovaný v režime KZ - kompletne zaočkovaní. K dispozícii je tak plná kapacita desaťtisícového hľadiska, samozrejme s výnimkou vyše 1 300 miest obsadených majiteľmi sezónnych vstupeniek.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar