Super obrat Slovana v Záhrebe!

Hokejisti Slovana po vyrovnaní v tretej tretine zdolali Medveščak Záhreb 4:3 po predĺžení!

Medveščak Záhreb – HC SLOVAN Bratislava 3:4pp (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1 )

Góly: 5. Vesce (Thomas, Linglet), 36. Švarný, 40. Cheechoo (Willsie) – 16. Kukumberg (Bartovič, Sigalet), 48. Bartovič (J. Mikúš), 56. Netík (Daňo, Ölvecký), 62. Bližňák (Bartovič)Kompletné štatistiky TU. Zostavy:
Medveščak Záhreb: Dekanich – Katic, Popovic, Foster, Švarný, Letang, Montador – Jessiman, Murray, Walker – Vesce, Thomas, Linglet – Willsie, Murley, Cheechoo – Perkovich, Bjorkstrand, Kane
HC SLOVAN Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Kutlák, Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mráz, Kolena, – Vondrka, Bližňák, Miklík – Kukumberg, Bartovič, Juraj Mikúš – Netík, Daňo, Ölvecký – Tomáš Mikúš, Bakoš, HudáčekSlovan nevstúpil do stretnutia zle. Prvú gólovú šancu mal Kutlák, ktorého delovka skončila na tyči Dekanichov brány. V 5 . minúte však zarhmelo na druhej strane. Bill Thomas posunul puk pred bránu na dôrazného Ryana Vesceho, ktorý pretlačil puk až za Janusa – 1:0.  Slovan bol aj po inkasovanom góle aktívny, nebezpečne strieľal Hudáček a po ňom aj Kolena. Našim chlapcom sa podarilo vyrovnať v 16. minúte. Bartovič priťukol Kukumbergovi a ten švihom prestrelil Dekanicha - 1:1.Hneď v úvode druhej tretiny hrali Slovanisti presilovku piatich proti trom, v ktorej spáli najväčšiu šancu Vondrka. Hra sa v druhej časti hry prelievala zo strany na stranu. Kukumberga zastavil v 28. minúte Montador až v poslednej chvíli. Šance mal Slovan aj v presilovke po faule na Kolenu, no Dekanich podržal domácich. V perfektnej atmosféra vychytal Dekanich aj Hudáčka, ktorý sa rútil sám na bránu. Slovan si vybral slabšiu chvíľku na konci prvej tretiny. Najskôr sa v 37. minúte presadil Ivan Švarný a o minútu neskôr aj Jonathan Cheeechoo. V 47. minúte sa pretlačil až do zakončenia Cheechoo, ale puk z jeho hokejky mieril vysoko nad. O minútu neskôr sa dostal k puku medzi kruhmi Milan Bartovič a presnou strelou znížil - 3:2. Ďalšie minúty patrili Slovanu, Dekanich musel zasahovať po nepríjemnej strele Bakoša. Janus sa musel mať na pozore po strelách Willsieho a Murrayho. V 56. minúte našiel Hudáček perfektne Netíka a ten sa do prázdnej brány nemýlil - 3:3. V samom závere nepremenil dobré príležitosti Hudáček ani Bližňák, zápas tak išiel do predĺženia. V predĺžení sa už po dvoch minútach zmocnil puku Bartovič, jeho strelu ešte Dekanich vyrazil, no na následnú dorážku Bližňáka nemal nárok. Slovan tak pred zhruba 500 fanúšikmi, ktorí pricestovali do Chorvátska zdolal Záhreb 3:4 po predĺžení! Rostislav Čada: Myslím si, že sme videli rýchly, bojovný, agresívny zápas s dobrým nasadením oboch mužstiev. Dlho sme nevedeli využiť naše gólové šance. Tvrdo sme zaplatili dvoma gólmi za slabšiu chvíľku v druhej tretine. Tvrdou fyzickou prácou sme však dokázali vyrovnať skóre a v predĺžení využiť prvú z našich možností. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar