Začínajú MS! Slovensko do toho!

Na úvod so Slovinskom, kapitánom Demitra

Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácia na 75. majstrovstvách sveta v hokeji v Bratislave a Košiciach (29.4. - 15.5. 2011) bude útočník Pavol Demitra. Po štvrtkovom tréningu to oznámil tréner Glen Hanlon.

"Mali sme na výber z množstva hráčov, bolo to náročné. Cítime, že Pavol ako hokejista aj ako človek je veľkým lídrom. Rovnako má podporu medzi fanúšikmi, preto bude viesť tento kolektív na MS," prezradil Glen Hanlon a na margo blížiaceho sa svetového šampionátu poznamenal: "Pred piatkom už cítim vzrušenie z toho, čo sa tu chystá. Pre mňa je toto podujatie niečím výnimočným."

Na slovenskej súpiske nebudú na piatkový zápas proti Slovinsku figurovať brankár Peter Hamerlík, obranca Michal Sersen a útočníci Milan Bartovič s Tomášom Marcinkom. "Čakáme na verdikt v prípade Sekeru. Proti Slovinsku vykorčuľuje na ľad 11 útočníkov a päť obrancov, celkovo nebude hrať menej ako 17 hráčov. Ešte sa naskytá možnosť získať pre ďalšiu fázu turnaja jedného z dvojice Chára - Meszároš (vzájomný zápas v 2. kole play-off NHL, pozn.) a aj to budeme pri dopisovaní hráčov zohľadňovať. Na súpisku zatiaľ nedáme Milana Bartoviča, Tomáša Marcinka, Michala Sersena a Petra Hamerlíka. Všetci zostanú s tímom, pretože nás môžu postretnú zranenia. Navyše ešte neskôr budeme môcť doplniť súpisku. Šanca, že Sersen s Marcinkom zasiahnu do majstrovstiev, je malá. Obaja sú mladí hráči a chcem, aby pocítili, o čom to všetko je,“ prezradil kouč Glen Hanlon.

Hlavný kouč sa vo štvrtok vyjadril aj k posilám zo zámoria. "Situácia s Andrejom Sekerom zatiaľ nie je pozitívna, rovnako ako s Tomášom Kopeckým. Handzuš, Višňovský a Marián Hossa pricestujú v sobotu. Proti Nemecku už určite budú hrať Marián Hossa s Handzušom. Čo sa týka Višňovského, ešte uvidíme po jeho príchode,“ doplnil Hanlon. Kanadský tréner slovenského výberu nemôže v prvej polovici turnaja počítať so službami obrancov Andreja Meszároša a Zdena Cháru, ktorí so svojimi klubmi postúpili do 2. kola play-off NHL. "Teším sa so Zdenom, že postúpil, pretože chce vyhrať Stanleyho pohár. Pre každého hráča je to sen, podobne ako získať zlato na majstrovstvách sveta či olympiáde. Prajem mu všetko dobré, aj keď nám tu bude chýbať. Podľa môjho názoru je najlepším obrancom na svete, aj keď novinári zo Švédska so mnou asi nebudú súhlasiť," dodal Glen Hanlon narážajúc na najväčšieho súpera Cháru v boji o Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu - legendárneho švédskeho kapitána Detroitu Nicklasa Lidströma práve vo štvrtok oslavujúceho 41. rokov.

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar