Vyžrebovanie zápasov KHL 2017/18 zverejnia do 12. júla

Pracovná verzia kalendára zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy v sezóne 2017/18 je už známa. KHL ju oficiálne zverejní do 12. júla.


Dovtedy sa s kalendárom zoznámia zástupcovia jednotlivých klubov a vzhľadom na niektoré možné dátumové kolízie v definitívnej verzii ešte môžu nastať malé zmeny. HC SLOVAN Bratislava by podľa neoficiálnych informácií mal sezónu začať opäť vonku, prvý domáci zápas sezóny ho bude čakať pravdepodobne 1. septembra.

Kalendár sezóny 2017/18 pripravovala expertná skupina už od vlaňajšieho decembra. Do úvahy musela zobrať viacero faktorov ovplyvňujúcich konečné vyžrebovanie. Nadchádzajúca sezóna bude totiž výnimočná vzhľadom na konanie Zimných olympijských hier 2018 v kórejskom Pjong-čangu. Hokejovému olympijskému turnaju KHL - na rozdiel od NHL - výrazne prispôsobila svoj kalendár zápasov, keď súťaž preruší už od 24. januára do 25. februára 2018.
Ďalšími hokejovými udalosťami, ktoré brala KHL pri zostavovaní kalendára do úvahy, sú jednotlivé turnaje Euro Hockey Tour vo Fínsku (7.-11. novembra), Rusku (13.-17. decembra), ako aj tradičný Zápas hviezd KHL, ktorého hostiteľom bude v tejto sezóne kazašská metropola Astana (13.-14. januára).
Mimoriadne výrazným spôsobom vstupovala do hracieho kalendára aj obsadenosť jednotlivých arén v súvislosti s inými podujatiami. Keďže rôzne koncerty, kongresy a iné halové športové podujatia majú svoje termíny stanovené aj dva roky vopred, viaceré kluby - vrátane nášho Slovana - sa museli týmto akciám prispôsobovať. Rekordérom v tomto smere je helsinský Jokerit, ktorý vedeniu KHL nahlásil až 90 dní, počas ktorých nemôže v domovskej Hartwall Arene zohrať domáci zápas! Nasleduje Dinamo Riga so 60 takýmito dňami, HC SLOVAN a Dinamo Minsk so 40 dňami, SKA Petrohrad a Admiral Vladivostok s 30 dňami. Aj preto sa objavia v programe tzv. "back-to-back" dvojzápasy, čiže stretnutia hrané dva dni za sebou.
Slovan sa v novej sezóne musel najviac prispôsobovať Majstrovstvám sveta žien vo florbale (29. novembra - 11. decembra), počas ktorých odohrá sériu piatich zápasov za sebou u súperov.

Každý z účastníkov KHL sezóny 2017/18 by mal odohrať v novom ročníku 56 duelov, 28 doma a 28 na ľade súperov. Základná časť sa začne 21. augusta 2017 súbojom o Pohár otvorenia medzi SKA Petrohrad a CSKA Moskva a vyvrcholí poslednými zápasmi 1. marca 2018. Play off o Gagarinov pohár začne už o dva dni neskôr 3. marca a prípadný rozhodujúci siedmy finálový zápas má termín 26. apríla 2018.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar