Výrazná slovenská stopa v drese Oceláři Třinec

Slovan a Tŕinec majú viac spoločného, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Oceláři zároveň majú v posledných sezónach výraznú slovenskú stopu.\r\n

V tíme Třinca patrí ku kľúčovým obrancom Tomáš Kundrátek, ktorý na severe Moravy začal už svoju tretiu sezónu.  „Kundrc“ si zahral aj v Slovane; s naším klubom sa v sezóne 2015/16 dostal do play-off KHL, v Bratislave pôsobil aj o rok neskôr , v sezóne 2016/17. 



Do bránkoviska získal Třinec pred touto sezónou Mareka Mazanca, ktorý chytal za Slovan v sezóne KHL 2017/18.



Stálicou v ofenzíve Třinca je Vladimír Dravecký. Na Morave hrá nepretržite už päť rokov. “Dravec” bol súčasťou súpisky Slovana v jeho premiérovej sezóne v nadnárodnej KHL na jeseň 2012.



Výraznou posilou obranných radov červeno-bielych by mal byť Martin Marinčin, ktorý sa s klubom dohodol na zmluve pred touto sezónou. Slovenský obranca pôsobil dlhšie v zámorí. V NHL odohral za 7 rokov celkom 229 zápasov.



Výraznú slovenskú stopu v tíme Třinca dopĺňajú mladíci Patrik Hrehorčák a Miloš Roman, účastník posledných MS v Rige 2021. Pred pár týždňami ich ešte doplnil Marko Daňo, ktorý ako osemnásťročný strávil v Slovane prvú sezónu v KHL 2012/13.



HC SLOVAN má na třineckú WERK Arenu príjemné spomienky. V lete 2016 tu v rámci turnaja Steel Cup zverenci nebohého trénera Miloša Říhu zdolali domácich 3:2, pričom o výhre rozhodol v 60. minúte Žiga Jeglič. V našej zostave nechýbal ani súčasný hráč Třinca Tomáš Kundrátek. 



Nová posila defenzívy Třinca David Musil je zo slávnej českej hokejovej rodiny. Jeho otcom je bývalý obranca František Musil, ktorý odohral takmer 800 zápasov v NHL, a starým otcom legendárny československý útočník Jaroslav Holík. Davidovým strýkom je Bobby Holik, ktorý má na svojom konte dokonca 1 314 zápasov v NHL.

V sezóne 200O/01 nastúpil do piatich zápasoch v drese Třinca aj súčasný hlavný tréner Slovana Robert Döme.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar