VV SZĽH dal Slovanu odporúčanie na zisk licencie, dostalo ho aj ďalších 12 tímov

Odporúčania musí ešte udeliť aj Ligová rada, o licenciách definitívne rozhodne Výkonný výbor SZĽH.

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) informoval na dnešnom zasadnutí Ligovú radu, aby odporučila udelenie licencií všetkým trinástim klubom, ktoré sa uchádzali o účasť v nadchádzajúcej sezóne najvyššej súťaže Tipsport Ligy. Figuruje medzi nimi aj HC SLOVAN Bratislava, ktorý sa v priebehu mesiacov jún a júl dohodol so všetkými hráčmi a členmi realizačného tímu na vyrovnaní záväzkov z pôsobenia v KHL. Slovan sa vráti medzi slovenskú elitu po sedemročnej prestávke, kedy pôsobil v nadnárodnej KHL.

"Slovan preukázal splnenie podmienok, keďže sa dohodol aj s poslednými štyrmi hráčmi. Dvom už fyzicky nabehli peniaze na účet, ďalší dvaja čakajú na dokončenie bankových prevodov. Situácia okolo Slovana je stále citlivá, pretože evidujeme sumu okolo 2,3 milióna eur, ktorá by mala byť splatená. Niektoré podlžnosti budú doplatené do konca decembra, ďalšie do konca apríla 2020,"
objasnil novinárom na úvod generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Odporúčanie na udelenie licencií pre Slovan aj ostatné kluby najvyššej súťaže musí ešte dodať aj nový riadiaci orgán Tipsport Ligy - Ligová rada. Tá by mala fungovať v zložení Miroslav Šatan, Igor Guryča a Richard Lintner. Jej fungovanie však musí ešte schváliť VV SZĽH. V priebehu ďalšieho týždňa by následne malo dôjsť k pripraveniu podkladov na udelenie licencií a tie s najväčšou pravdepodobnosťou potvrdí výkonný výbor do 15. augusta.

Slovenská najvyššia hokejová súťaž mala v minulej sezóne dvanásť stabilných účastníkov. Jedenásť z nich v lige zostalo, zostupujúcu Žilinu nahradil nováčik z Michaloviec a trinástym tímom sa stal Slovan. Prvýkrát od ročníka 2007/2008 nebude súčasťou Tipsport Ligy tím slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov. Projekt "dvadsiatky" po skončení minulej sezóny zanikol, v tej nasledujúcej absolvuje centralizovanú prípravu mužstvo SR "18".

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar