Spoliehame sa na silný kolektív!

Juniori HC SLOVAN Bratislava vstúpia už v závere tohto týždňa do štvrťfinále playoff proti Žiline. Pred štartom vyraďovacej časti sme sa porozprávali s ich trénerom Jozefom Pethem.


S akými cieľmi vstupuje juniorka HC SLOVAN do playoff v sezóne  2014/2015?

Po minulom ročníku sme s našim omladeným kádrom skončili v základnej časti  ročníka 2014/2015 len jediný bod za lídrom z Liptovského Mikuláša, čo bolo pre nás príjemným prekvapením. Umiestnenie je pre nás zaväzujúca, no playoff je nová súťaž a vstupujeme do nej skromne. Zodpovedne sme sa pripravili, pôjdeme krôčik za krôčikom a urobíme všetko preto, aby sme postúpili čo najďalej.

V čom vidíte najväčšie devízy tímu?
Najväčšou silou mužstva je myslím vynikajúci kolektív a skvelý tímový duch. Chlapci ťahali počas celej sezóny za jeden povraz, čo nás veľmi teší. Ak zaberú všetci a siahneme na dno síl môžeme poraziť každého, odohrali sme týmto spôsobom v základnej časti výborné dobré zápasy.

Posilami pred playoff už do aj tak silného celku sú príchody útočníka 
Mlynčára a brankára Godlu...

Samozrejme. Mlynčára poznáme veľmi dobre, je to spoľahlivý hokejista. Teší nás, že prichádza z Popradu a bude bojovať v našom drese.  Denis Godla svoje kvality potvrdil na juniorskom šampionáte a tiež v A – tíme Slovana. V jeho prípade, však bude pri nasadení do zápasov zohrávať rolu aj zdravotný stav. 

Čo očakávate od prvého súpera MsHK Žilina?
So Žilinou sme odohrali v základnej časti dva zaujímavé zápasy na ich ľade. Náš protivník je na tom veľmi dobre po korčuliarskej stránke. Zaujímavosťou z oboch meraní síl bolo, že napriek užšiemu kádru nás vždy vedeli potrápiť a ťažko sme sa presadzovali. Našou výhodou sú úvodné dva zápasy v domácom prostredí, ktoré chceme zúžitkovať. 

S akou hrou sa chce mužstvo prezentovať vo štvrťfinále?
Základom je dobrý systém v defenzíve, no nie je našim štýlom uťahovať sa do obrannej ulity. Snažíme sa hrať aktívne, tvrdo, dohrávať súboje. Play-off bude o detailoch, momentálnej forme, ktorú chceme načasovať tak, aby stúpala každým stretnutím. Prvoradým cieľom je prejsť cez súpera vo Štvrťfinále.  

Máte už v hlave zostavu, ktorá vstúpi do prvého stretnutia?
Budeme veriť hráčom, ktorí odohrali sezónu kvalitne a boli strojcami úspechu v základnej časti. Veľké zmeny v zostave preto v úvodných kolách oproti posledným duelom neplánujeme.Juniori HC SLOVAN Bratislava nastúpia na úvodné zápasy štvrťfinále playoff vo štvrtok 5.3. a v piatok 6:3.  zhodne o 17:00 v tréningovej hale B SLOVNAFT Areny.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar