Vráťme sa k tomu, čo nás vlani zdobilo

Náhodný gól súpera Slovan nezlomil. Prehrali sme si to v našich hlavách.

Dve tretiny sme sa s SKA držali a nehrali sme zle. V druhej tretine bol Slovan dokonca lepší, no paradoxne inkasoval dva góly. "Ešte stále sa so zápasom dalo niečo robiť. Ale v tretej tretine sme úplne vyhoreli. Tam už sme dostali jeden gól za druhým po našich chybách a už sa to viezlo. Išli sme zápas otočiť a pritom sme dostali tri. Im sa už hralo ľahko a my sme robili viac a viac chýb," hľadal správne slová po vysokej prehre útočník štvrtého útoku Patrik Lušňák.  

V KHL odohral už 70 zápasov, čelil mnohým súperom, ale Kovaľčuk je Kovaľčuk. V utorok si v Bratislave zapísal tri góly. "On si vie vždy nakorčuľovať tak, aby dostal prihrávku a keď sa dostane do šance, tak je z toho väčšinou gól. To nám aj ukázal. Dvakrát bol voľný a dal z toho góly. A pridalo sa k tomu aj šťastie pri úvodnom góle spoza brány."

Fanúšikovia by mohli pripisovať situáciu pri druhom góle na vrub brankára Barryho Brusta. Ale Lušňák si ho zastáva. "Nehovorím, že to bola chyba Brustyho. Chcel nahrávať nášmu hráčovi, ten sa mu však otočil chrbtom a nevedel, že mu  bude gólman nahrávať. Bola to chyba v komunikácii, ale nie čisto chyba Brusta."

Po 15 zápasoch v tejto sezóne strácame na čiaru play off sedm bodov. Skóre 1:14 z posledných troch zápasov však svedčí o zvyšujúcej sa medzere, ako o snahe priblížiť sa k nej. "Napriek tomu, že máme k dispozícii presilové hry, nie je nám to gólovo nič platné. Mnoho gólov zasa inkasujeme po našich chybách pri stratách puku alebo nasledujú prečíslenia pri stratách na útočnej modrej. Tieto mužstvá to vedia využívať, vedia si to nahrať a dávajú z toho góly. Musím sa toho vyvarovať."
Vo štvrtok príde Severstaľ Čerepovec. Je pred nami len o 4 body, má na konte 6 výhier, ale ťahá šňúru  piatich výhier v rade. Nebude to vôbec ľahký súper. Čo treba zmeniť do tohto zápasu? "Musíme si to upratať v hlavách a robiť to, čo máme. Každý by mal začať sám od seba robiť poctivú hru. To, čo nás zdobilo minulú sezónu. Ak odstránime chyby a budeme makať, tak prídu aj výsledky."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar