Voráček: Potrebujeme aj \"škaredé góly\", tie sa tiež rátajú

Tak ako vlani mal aj stredajší súboj proti Kunlunu rovnaký scenár. Slovan po prehre 0:2 odchádza z Číny gólovo i bodovo naprázdno.

V piatok majú zverenci Miloša Říhu možnosť získať nejaké body v poslednom zápase najdlhšieho tripu aktuálnej sezóny na ľade Amuru Chabarovsk. 
V prvej tretine sa hralo dlho bez gólov, otvoriť skóre mohol na domácej strane Thuresson, Slovan mal blízko ku gólu po strele Taimiho. V závere sa ale presadil Kosticyn a v druhej tretine uzavrel skóre Brulé. 

„Na začiatku zápasu sme mali horší pohyb. Vedeli sme, že nás budú súperovi hráči dohrávať, mali sme s tým problémy. Ale väčší problém máme v zakončení. Potrebujeme zápas, kedy dáme nejaké góly spoza obrancu, aby sme sa mohli naštartovať. S jedným, alebo dvoma gólmi sa ťažko vyhráva, my sme nedali ani jeden. Potrebujeme aj tzv. „škaredé góly“, ktoré sa počítajú,“
krútil po zápase hlavou obranca Tomáš Voráček.

V tretej tretine sa Slovan nadýchol k zlepšenému výkonu, ale domáci si už zápas ustrážili. „Bol to vyrovnaný zápas, mrzí ma gól do šatne. Súper potom využil presilovku piatich proti trom, my svoje šance nie,“ vyhlásil Andrej Šťastný. 

Výborné príležitosti na gól mali Andrej Meszároš, ktorý ale iba opečiatkoval žrď bránky domácich, smolu v zakončení mal aj Lukáš Kašpar a to hneď dvakrát. 

„Šance si vytvoríme, ale nedokážeme ich premieňať. Dúfam, že toto prelomíme už v najbližšom zápase,“
dodal Šťastný.

Veríme, že jeho slová padnú na úrodnú pôdu a už v piatkovom zápase s Chabarovskom budeme strelecky úspešnejší, ako v uplynulých dvoch zápasoch.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar