Víťazná presilovková bomba Érica Gélinasa!

HC SLOVAN Bratislava v dráme zdolal Dinamo Moskva a teší sa z dvoch bodov.

HC SLOVAN Bratislava - Dinamo Moskva 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)Góly: 27. Grman (M. Sukeľ, Klok),44. Řepík (Taffe), 57. Gélinas - 46. Tarasov (Kagarlickij, Šipačov), 52. Briukvin (Menšikov, D. Višnevskij). Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Odinš - Zacharenkov, Šeľanin (všetci Rus.), 6825 divákov.Zostavy:
HC SLOVAN:
Štěpánek - Sersen, É. Gélinas, Grman, Klok, Schaus, Švarný, Bačík - Řepík, Taffe, Lunter - Lamper, Chipchura, Liška - Virta, Ch. Rau, M. Sukeľ - Buc, Šimun, Hrnka
Dinamo Moskva: Jeriomenko - Nikulin, Pribylskij, Hietanen, Koivistö, Višnevskij, Volkov, Menšikov - Afinogenov, Mozer, Briukvin - Tarasov, Šipačov, Kagarlickij - Indrašis, Zackrisson, Boyd - Pankratov, Jefremov, Petunin - IgumnovSlovan vstúpil do súboja aktívnejšie ako súper, v 6. min sa v presilovej hre po výbornej práci Mária Grmana dostal k strele Tomáš Hrnka, ktorého fantastickým zákrokom vychytal Alexandr Jeriomenko. Z opakovaného záznamu sa však zdalo, že lapačku aj s pukom mal už za bránkovou čiarou. V 10. min zamieril na trestnú lavicu mladík v zostave "belasých“ Adam Liška, hostia sa však prezentovali iba strelami z diaľky, ktoré zastavil Jakub Štěpánek. V úvodnom dejstve dostali výhodu početnej výhody aj domáci, ale takisto sa nepresadili.Aj do druhej časti hry vstúpili "belasí" o niečo lepšie ako hokejisti Dinama Moskva, po necelej minúte nebezpečne vystrelil Michal Řepík, ktorého pokus Jeriomenko vyrazil pred seba, k dorážke sa dostal Mário Lunter, ale minul. Slovanisti boli za aktivitu odmenení v 27. min, keď sa do útočného pásma dostal Matúš Sukeľ, prenechal puk Máriovi Grmanovi, ktorý mieril presne na Jeriomenkovu lapačku, z ktorej mu puk vypadol a skončil v sieti. V 35. min bolo rušno aj pred bránkou Jakuba Štěpánka, v prečíslení pálil Kagarlickij, ale český gólman bol úspešnejší. V závere druhej tretiny prišli šance na oboch stranách, najprv Jeriomenko vychytal Jeffa Taffeho, následnú kontru zakončil Tarasov do žŕdky.Pred záverečnou časťou duelu si hostia zrejme vstúpili do svedomia a na klzisko doslova "vleteli", ale bez výraznejšej príležitosti. V 44. min putoval na trestnú lavicu skúsený Maxim Afinogenov. Jeho faul potrestal počas presilovej hry z otočky Michal Řepík. Dvojgólové vedenie domáceho mužstva netrvalo dlho. Počas trestu Patrika Lampera sa zverenci Vladimira Vorobjova natlačili do útočného pásma, a v 46. min znížil nechytateľnou strelou Danil Tarasov. Kontaktný gól dodal hráčom moskovského tímu energiu, v 50. min mieril nebezpečne Vadim Šipačov, o niekoľko sekúnd neskôr i Afinogenov, ale obe príležitosti zneškodnil Štěpánek. V 52. min Vitalij Menšikov parádne našiel z ľavého kruhu pred bránkou Vladimíra Briukvina, ktorý nedal brankárovi "belasých" žiadnu šancu a vyrovnal na 2:2. Rozuzlenie vyrovnaného zápasu prišlo v 57. min, tvrdou strelou z diaľky skóroval znovu v presilovej hre kanadský bek Éric Gélinas. Hostia mohli vyrovnať v samotnom závere, keď hrali presilovku po faule Luntera a odvolali brankára, ale početnú výhodu o dvoch hráčov nevyužili.Slovan sa najbližšie doma predstaví až 25. septembra, keď na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu privíta ďalšieho velikána ruského klubového hokeja z hlavného mesta - Spartak Moskva.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar