Víkendový duel so Zvolenom

Atraktívne hokejové stretnutie sľubuje meranie síl medzi HC SLOVAN Bratislava a HKM Zvolen, ktoré je na programe v nedeľu o 18:15 h na ZŠ Ondreja Nepelu.


Belasí si v utorok zgustli na hokejistoch Detvy, ktorú doslova prevalcovali, keď hosťom nastrieľali jedenásť gólov, do tabuľky Tipsport Ligy si pripísali ďalšie tri body a pripravili všetkým fanúšikom tú najlepšiu pozvánku na náročné nedeľné stretnutie proti hokejistom HKM Zvolen.Hostia sa podobne ako Slovan hneď v úvode sezóny zaradili medzi najlepšiu štvorku najvyššej slovenskej súťaže. Zvolenčania sú aktuálne na štvrtom mieste s dvojbodovým odstupom na Banskú Bystricu, trojbodovým na HC Košice, na belasých strácaju desať bodov.Kolísavé výkony pred novembrovou asociačnou prestávkou vyriešilo vedenie Zvolena príchodom trénera Dona Nachbauera. Kanadský kormidelník, ktorý ešte vlani pôsobil v tíme Los Angeles Kings doplnil realizačný tím, v ktorom zotrval v rovnakej pozícii aj Andrej Podkonický.Zdá sa, že krok s angažovaním zámorského trénera zatiaľ na strednom Slovensku vychádza. Po prestávke sú Zvolenčania zatiaľ stopercentní, v piatich dueloch si pripísali pätnásť bodov, dokázali zdolať aj majstra z Bystrice na jeho ľade.Štatistiky mužstva ovládajú legionári. Dvadsaťosem bodov nazbieral Brock Trotter, o päť bodov za ním je najlepší strelec mužstva Kyle Bonis so 17 gólmi, na tretej priečke s presnou dvadsiatkou bodov Allan McPherson.

Aj ďalšie pozície v kanadskom bodovaní patria hokejistom spoza veľkej mláky. Osemnásť bodov zaknihoval Garett Thompson, s rovnakým bodovým ziskom je  najlepším bekom Willie CorrinZo slovenských hráčov, čo sa počtu bodov týka je v popredí s 12 bodmi dvojica Marco Halama a Rastislav Špirko.Do zvolenského mužstva pribudol Andrej Šťastný, jeho dres oblieka tiež Ivan Švarný, ktorý je zároveň kapitán mužstva či naši ďalší bývalí hráči Samuel Petráš a Jozef Tibenský.Slovan má so svojim najbližším súperom pozitívnu bilanciu. Proti HKM sme zvládli tak domáci duel (3:1) ako aj stretnutie na strednom Slovensku, kde o troch bodoch po výhre 2:1 rozhodol dvoma gólmi Jakub Urbánek.Vstupenky na zápas medzi HC SLOVAN Bratislava . HKM Zvolen (18:15 h) su zakúpite v sieti Ticketportal. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar