Václav Nedomanský bude uvedený do hokejovej Siene slávy!

Hráč so 14 – nástkou na chrbte sa stal veľkým symbolom Slovana a až štyrikrát bol najlepším strelcom ligy, keď vždy nastrieľal viac ako 35 gólov. Za Slovan strelil počas dvanástich sezón až 369 gólov.


Bývalý útočník Václav Nedomanský (75) bude 18. novembra uvedený do hokejovej Siene slávy v Toronte ako druhý Slovanista po útočníkovi Petrovi Šťastnom.

Sedemdesiatpäťročný majster sveta z roku 1972 pôsobil v československej lige v Slovane Bratislava, v ktorého drese odohral až dvanásť sezón. Vo svojej zbierke má ďalších päť strieborných a tri bronzové medaily z MS.  Na ZOH bol členom strieborného a bronzového čs. tímu z rokov 1968 a 1972.  Na svetových šampionátoch ho trikrát nominovali do All-Stars a v roku 1974 vyhlásili za najlepšieho útočníka.V zámorí nastupoval  vo WHA v celkoch Toronto Toros a Birminghame a v NHL v Detroite, New York Rangers a St. Louis,  Aktuálne je skautom Vegas Golden Knights. Nedomanský bol vybraný ako nový člen Siene slávy spolu s bývalým kanadským útočníkom Guyom Carbonneauem, ruským obrancom Sergejom Zubovom a kanadskou útočníčkou Hayley Wickenheiserovou.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar