V silnom útoku Slovana miesto aj pre Tomáša Ziga

Na jednoročnom kontrakte s naším klubom sa dohodol banskobystrický odchovanec a člen širšieho kádra reprezentácie Tomáš Zigo.

Svoju hokejovú kariéru začal v tíme HC ’05 Banská Bystrica, kde prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. V sezóne 2010/2011 si ešte v juniorskom veku odbil premiéru v prvom tíme baranov.

V ďalších dvoch sezónach obliekal dres reprezentačného projektu HK Orange 20, odkiaľ striedavo nastupoval za vtedy prvoligové tímy HK Brezno a HC 07 Detva.

Od sezóny 2012/2013 Tomá Zigo pravidelne nastupoval v seniorskom tíme Banskej Bystrice, kde si ho po dobrých výkonoch všimlo vtedajšie vedenie bratislavského Slovana a ponúklo mu v sezóne 2016/17 ročný KHL kontrakt. Kedže sa bratislavský Slovan neprebojoval do vyraďovacej časti, mohol Tomáš v tej istej sezóne vypomôcť materskej Banskej Bystrici k zisku majstrovského titulu. Talentovaný útočník v Slovane vtedy odohral 29 zápasov s bilanciou štyri góly a štyri asistencie, v play off za Bystricu stihol ešte 12 zápasov so štyrmi bodmi.

V máji 2017 zamieril Zigo do českej najvyššej súťaže, konkrétne do Hradca Králové, kde podpísal ročný kontrakt. Avšak aj kvôli zraneniam sa mu nepodarilo trvalejšie udržať v ambicióznom prvom tíme Hradca a chvíľu hosťoval v druholigovej Slavii Praha. Nasledujúcu sezónu sa vrátil do Banskej Bystrice, kde opäť hokejovo pookrial a získal s Bystricou svoj druhý majstrovský titul.

Celkovo odohral dvojnásobný majster Tipsport Ligy v slovenskej najvyššej lige 258 zápasov, v ktorých nazbieral 51 gólov a 59 asistencií.

Kvalitnými výkonmi na klubovej úrovni si niekoľkokrát vybojoval miestenku do reprezentácie. Zúčastnil sa na dvoch svetových šampionátoch (2017 v Nemecku a 2019 na Slovensku).
Tomášovi držíme palce, aby sa mu jeho druhé hokejové angažmán v hlavnom meste vydarilo a na konci sezóny oslavoval klubový úspech, ako aj svoj osobný progres. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar