V prvom zápase v nájazdoch šťastnejší Zvolen

Hneď prvý zápas rozhodovali nájazdy, v nich uspeli domáci a vedú v sérii 1:0.

HKM Zvolen - HC SLOVAN Bratislava 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Ivan (Puliš, Nuutinen), 41. Melancon (Mc Pherson, Nuutinen), 80. Nuutinen (rozh. sam, nájazd) - 40. Harris, 55. Meszároš (Gašpar, Šišovský). Rozhodovali: Snášel ml., T. Orolin - Stanzel, Šoltés, vylúčení na 2 min: 6:9, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, bez divákov.Zostavy:
Zvolen:
Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin - Marcinek, Tibenský, Kolenič
HC SLOVVAN:  Parks - J. Valach, Maier, Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Brodzinski - Rapáč, Zigo, T. Matoušek - Urbánek, Kytnár (21. D. Jendek), Šišovský - Gašpar, Harris, O\'Donnell - LukošPrvá tretina patrila Zvolenčanom, boli aktívnejší, mali niekoľko šancí, ale využili iba jednu. V štvrtej minúte v medzikruží najprv neprekonal Parksa voľný Nuutinen a pohorel pred ním i zblízka Marcinek. Úspešná nebola ani domáca presilovka, po nej mal príležitosť pri ľavej žŕdke Kelemen, no ani jemu nebolo dopriate skórovať. Do vedenia tak mohli ísť hostia v presilovke, dvakrát dobre preveril Rahma Harris. Gól padol v trinástej minúte, keď Puliš spoza bránky našiel na modrej obrancu Ivana, ten mal priestor, nakorčuľoval si bližšie ku kruhu a spoza neho parádne vystrelil do horeného rohu Parksovej svätyne - 1:0. Následne mohli pridať druhý gól Kelemen v úniku, ktorý ešte hľadal Bondru a v poslednej minúte Nuutinen a McPherson v páde. To už hral Slovan bez zraneného Kytnára od sedemnástej minúty, ktorý odišiel do šatne po tom, čo si prisadol koleno.V strednom dejstve sa dlho nič významné nedialo. Zvolen mal viac z hry, ale nevyužíval presilovky. Najväčšie možnosti mal Zuzin v hre piatich proti piatim, v tej druhej mieril z hornej časti kruhu do žŕdky i s prispením gólmana \'belasých\'. Bratislavčania hrozili v presilovke, ale O\' Donnell ani Gašpar recept na Rahma nenašli. Už v plnom počte síl na ľade pohorel pred ním i zblízka z dorážky Ališauskas. V závere tretiny mohli \'rytieri\' zvýšiť vedenie, Kelemen z dvoch metrov neuspel a z prečíslenia bol v koncovke faulovaný McPherson. Hostia sa tak museli osemnásť sekúnd pred začiatkom druhej prestávky brániť v oslabení, no hneď po buly Zuzin nezachytil puk na útočnej modrej čiare a Harris využil únik rutinérsky, vyrovnal na 1:1.Na začiatku tretej tretiny využili Zvolenčania presilovku piatich proti trom, spoza kruhu tvrdou strelou príklepom pokoril Parksa Melancon. Slovanisti sa v oslabení bránili vyše štyri a pol minúty, no už neinkasovali a postupom času sa viac začali tlačiť dopredu za vyrovnaním. Dobrú možnosť mali v presilovke aktívnym O\'Donnellom, ale vyrovnať sa podarilo až v ďalšej početnej výhode Meszárošovi od modrej čiary. A mohli ísť aj do vedenia, pretože obranca HKM Kotvan bol na trestnej lavici štyri minúty a počas plynutia druhého jeho trestu mal možnosť zblízka Harris, Rahm bol proti.Duel teda dospel do predĺženia a na jeho začiatku domáci nevyužili presilovku, možnosti mali najmä Viedenský a Nuutinen. Bratislavčania boli v pätici viac než vyrovnaným súperom víťazovi základnej časti a rozhodnutie mal na hokejke O\'Donnell, strieľal z ľavej strany do žŕdky, neskôr neuspel zoči - voči Rahmovi Harris. Na opačnej strane sa nepresadili z dorážky Nuutinen a po teči ani Mikúš. Rozuzlenie priniesli samostatné nájazdy, v ktorých zabezpečil výhru pre domáci tím v šiestej sérii Fín Nuutinen.

Časopis Powerplay

04/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 04 sa dočítate:

  • Profil Timoteja Šilleho: Ďalší Šille v drese Slovana
  • Predstavujeme Samsona Mahboda: Mohol z neho byť skvelý futbalista
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Proti víťazom Stanley Cupu
  • Slovanisti vo svete: Cam Barker