V predaji vstupenky na domáce zápasy CHL

Oba zápasy sú organizované v režime OTP podľa aktuálneho COVID Automatu.

Vo štvrtok 2. septembra privíta HC SLOVAN Bratislava švédsky klub Leksands IF so začiatkom zápasu o 19:30 h.
O dva dni neskôr - v sobotu 4. septembra - bude naším súperom švajčiarsky celok HC Fribourg-Gottéron. Úvodné buly je o 17:30 h.

Vstupenky predáva online Ticketportal v cenách od 10 do 19 eur. Deti vo veku 6 až 15 rokov majú zľavnené vstupné 7 a 10 eur (v závislosti od výberu sektoru).
Leksands IF je štvornásobným majstrom Švédska
, najväčšiu slávu prežíval v prvej polovici sedemdesiatych rokov, keď získal všetky svoje triumfy. Vlani skončil na výbornom 3. mieste po základnej časti SHL, avšak prekvapujúco hladko vypadol už vo štvrťfinále play off. Mužstvo, ktorého oporami boli vlani slovenskí hráči Marek Hrivík a Peter Cehlárik, sa bude v novej sezóne spoliehať na iných hráčov, keďže obaja Slováci si našli angažmán v KHL. Odtiaľ naopak do Leksandu prichádza výborný center Mikael Ruohomaa. Veľkými hviezdami tímu sú tiež Carter Camper a Patrik Zackrisson. Ďalšími posilami klubu pred sezónou je brankár Kasimir Kaskisuo, ktorý prišiel z tímu NHL Nashville Predators, útočníci Justin Kloos a Max Véronneau.
Mužstvo z regiónu Dalarna sa teší obrovskej popularite v celom Švédsku a do Braitislavy sa ho chystá podporiť, napriek komplikovanej situácii s cestovaním, údajne vyše dvoch stovák temperamentných fanúšikov.
Z údolia Gottéron je náš druhý súper HC Fribourg-Gottéron.
Klub je doma v meste, kde sa narodil dlhoročný prezident IIHF René Fasel. Napriek tomu, že sa im zatiaľ nikdy nepodarilo získať švajčiarsky titul, v Champions Hockey League nie sú žiadnym nováčikom, toto už bude ich štvrtá účasť a pri premiére v sezóne 2016/17 sa dostali až do semifinále.
Hrajúcou legendou mužstvo je odchovanec Julien Sprunger. Vlani v decembri sa stal najproduktívnejším hráčom v histórii klubu so 652 bodmi a prekonal slávneho Rusa Vjačeslava Bykova. Od roku 2010 je nepretržite kapitánom tímu. Naopak, zaujímavú kariéru v NHL má za sebou David Desharnais, do Fribourgu sa vrátil v roku 2019. V bránke má Fribourg oporu v reprezentačnom gólmanovi Švajčiarska Retovi Berrovi, ktorý strávil v NHL päť sezón a chytal v 76 zápasoch. Novou posilou je ďalší reprezentant krajiny helvétskeho kríža obranca Raphael Diaz.

Oba zápasy sú organizované v režime “OTP”
podľa Vyhlášky ÚVZ SR č. 241. Na zápasy je umožnený vstup:
a) osobám plne očkovaným, alebo
b) osobám, ktoré sú schopné sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu, alebo 
c) osobám, ktoré  prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami. 
Potvrdenie o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 je možné nahradiť digitálnym COVID preukazom EÚ. 

Organizátor zápasu je oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do priestorov zimného štadióna predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú z hore uvedených skutočností; do tohto dokladu je organizátor oprávnený nahliadnuť.  

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar