V novom ročníku napraviť nevydarený vlaňajšok

Marek Viedenský sa v Slovane zaradil medzi kľučových hráčov mužstva. Pre hcslovan.sk poskytol rozhovor po podpise nového ročného kontraktu.

Ako prebieha príprava na novú sezónu KHL?
Keďže minulý ročník pre mňa skončil skoro a dosť smolne, pracujem najmä na tom aby som mal po zranení obe nohy rovnocenne silné. Zarezávam v Banskej Bystrici pod vedením trénera Romana Švantnera spolu s ďalšími chlapcami. Moje tréningy sú okrem klasickej letnej prípravy obohatené aj o rehabilitáciu zranenej nohy. Bratislavu teda teraz s rodinkou často meníme za stred Slovenska.Práve nedávno sa rodina rozrástla o dcérku Tamiu...
Je to pre nás  niečo nové. Maličkej sa spolu s Ivankou veľmi tešíme, sú to pre nás oboch neopísateľné chvíle. Snažíme sa aby bola spokojná a samozrejme ako si každý rodič želá, hlavne zdravá.Na začiatku týždňa si sa dohodol na pokračovaní v Slovane, čo bolo rozhodujúce pre túto možnosť?
Naskytli sa mi aj iné ponuky. Ja som však niečo iné príliš nezvažoval, v Bratislave sa mi páči, s manželkou sme sa tu zabývali. Navyše teraz pribudla dcérka Tamia. Čo zavážilo je aj fakt, že v minulej sezóne som toho veľa v dôsledku zranenia neodohral. Fanúšikovia Slovana mi chýbali, staral sa o mňa perfektne aj realizačný tím. Dá sa povedať, že to chcem všetkým svojimi dobrými výkonmi v ročníku 17/18 vrátiť.Kedy odhaduješ, že by si sa mohol pripojiť k mužstvu?
Robím všetko pre to, aby som stihol začiatok rovnako ako celý tím, na začiatku júla. Samozrejme nechcem nič uponáhľať, do tréningov s mužstvom treba ísť len 100% zdravý a pripravený, tak aby na mňa už nikto nemusel brať ohľad.Aké sú tvoje ciele do nového ročníka?
Prajem si, aby som bol hlavne zdravý a odohral plný počet stretnutí, najlepšie víťazných. Po roku chceme byť znova v playoff, na to bude potrebná vyrovnaná výkonnosť v základnej časti. Verím, že to vyjde.Podľa sociánych sietí si veľkým fanúšikom Realu Madrid, sobotňajšie finále teda asi dopadlo podľa tvojich predstáv...
Výsledok Ligy Majstrov ma potešil, Realu fandím už niekoľko rokov, dokonca som navštívil počas zápasov aj ich domovský stánok Santiago Bernabeu. Na druhej strane mi bolo ľuto talianskeho brankára Gianluigiho Buffona, ktorému by som ušatú trofej za jeho celú doterajšiu karieru doprial. Finále však malo všetko, futbal som si užil.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar