V Nitre sme prehrali 3:4

HIGHLIGHT: O body nás pripravili chyby v obrane

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Góly: 2. Čaládi (T. Chrenko), 12. Peter König (Podstavek, T. Chrenko), 33. M. Štefanka (Spilar, Ďurák), 52. M. Štefanka (Spilar, H. Ručkay) - 26. Jendek (L. Hudáček, Demel), 39. L. Hudáček (Róbert Huna), 55. Kuľha (Lipiansky)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše: J. Polák na 10 min za napadnutie zozadu - Schnabel na 5 min + DKZ za seknutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - Milan Novák, Stano, 1876 divákov

Nitra: Čiliak - Fabian, L. Gabriš, Hlavačka, Peter König, Rais, Ďurák, Michal Novák, J. Polák - Spilar, M. Štefanka, H. Ručkay - S. Saliji, M. Slovák, G. Saliji - Podstavek, T. Chrenko, Čaládi - Štumpf, Uhnák, Šumichrast
Slovan: Rybár - J. Kováčik, Hájek, Cartelli, Bohunický, Schnabel, Jendek, Janík - Kuľha, Demel, Hujsa - Richard Huna, Lipiansky, Bulík - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - Róbert Huna, L. Hudáček, M. Bakoš

 

Domáci mali v prvej tretine viac z hry. Potvrdili to streleckou i gólovou prevahou. V druhej minúte sa pred bránkou ležiaceho Rybára dobre zorientoval Čaládi a po jeho góle Nitra viedla. Hostí inkasovaný gól zaskočil a v úvodnej časti sa dostali len k piatim priamym strelám na Čiliaka. V 12. min najskôr Rybár zmaril dobrú príležitosť Podstaveka, no už o pár sekúnd nevidel pokus Königa a Nitra viedla 2:0. Zakrátko na to mohol v brejku dvoch na jedného znížiť Róbert Huna, no Čiliaka neprekonal.

Hostia v druhej tretine pridali. Šance Kuľhu a Hujsu sa ešte gólom neskončili, no v 26. min si Hudáček v útočnom pásme počkal na Jendeka, ktorý zblízka znížil na 1:2. Od 33. min však domáci znovu viedli o dva góly. Dobrú prihrávku Spilara z rohu klziska pohotovo usmernil za Rybára Štefanka a bolo 3:1. V 39. min využil zaváhanie brankára Nitry Libor Hudáček, keď zblízka zužitkoval prihrávku Róberta Hunu - 3:2.

V tretej tretine najskôr hostia ubránili dlhé oslabenie pri päťminútovom vylúčení Schnabela, no v 51. min domáci predsa len skórovali. Aj svoj druhý gól v zápase pridal Štefanka po dobrej prihrávke Spilara. Strelec dvoch nitrianskych gólov však v 55. min oslabil svoj tím a "belasí" presilovku rýchlo využili. Zblízka sa po Lipianskeho prihrávke nemýlil Kuľha - 4:3. Hostia ešte v samom závere skúsili hru bez brankára, no ani v nej sa už výsledok nezmenil. Domáci vyhrali štvrtý domáci zápas v sezóne.

Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Od začiatku sme dobre korčuľovali, boli sme rýchlejší na puku. Dali sme dva góly a Slovan sa to neskôr snažil zvrátiť. Jeho hráči boli v útoku veľmi nepríjemní. Rozhodnúť sme mohli už v druhej tretine. Museli sme bojovať až do konca, no chalani to zvládli."

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Z našej strany bol slabý najmä úvod, keď sme prehrávali 0:2. Neskôr tam z našej strany bola snaha zvrátiť stav, no dopúšťali sme sa mnohých chýb v obrane. Nitra sa doma vie vytiahnuť, domáci hrali dobrý hokej. My sme mali problémy v situáciách jeden na jedného, po ktorých sme dostávali góly. Domácim gratulujem k víťazstvu."

jk, sita




Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar