V druhom kole tesná prehra s Popradom

HC SLOVAN neuspel v druhom kole Tipos Extraligy na domácom ľade, keď prehral s HK Poprad 1:2.

HC Slovan Bratislava - HK Poprad 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Góly
: 15. Harris (Ranford, O\'Donnell) – 11. Kramár (Zagrapan, Matúš Paločko), 37. Svitana (Bjalončík). Rozhodovali: Konc st., Stano – Konc ml., Frimmel, vylúčení: 4:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
HC Slovan Bratislava: Durný – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Valach, Bačik, Beňo, Maier – O\'Donnell, Harris, Ranford – Studenič, Kytnár, Sukeľ – Rapáč, Bortňák, Buček – Mráz, Zigo, Jendek
HK Poprad: Vošvrda – Česánek, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Erving, Hudec, Kramár – Haščák, Skokan, Svitana – Handlovský, Preisinger, Vandas – Bjalončík, Zagrapan, Matúš Paločko – Matej Paločko, Lušňák, Mešár – Dzivjak
V úvode zápasu vyskúšali oba tímy súperových brankárov, keď si Vošvrda poradil s tvrdou strelou Valacha a na druhej strane chytil Durný pokus Česáneka. Poprad hral od 6. minúty presilovku, no Slovan poctivo bránil. Hostia sa presadili v 11. minúte. Popradčania predviedli peknú akciu a po prihrávkach Matúša Paločka a Zagrapana rozvlnil sieť Kramár. "Kamzíci" navyše krátko po góle dostali možnosť ďalšej presilovky, súpera zamkli v pásme, no nedokázali si vypracovať čisté šance a so strelami od modrej si Durný poradil. Slovan tak prežil aj druhé oslabenie a hneď po ňom udrel. V 15. minúte najprv vystrelil Ranford, Vošvrda puk len vyrazil a Harris ho doklepol do siete - 1:1. Poprad nevyužil ani tretiu presilovku a tak sa išlo do šatní za nerozhodného stavu.
"Belasí" ubránili v úvode druhého dejstva aj štvrté oslabenie a dokonca v ňom ohrozili súperovu bránku, no Zigo mieril nepresne. Ten istý hráč bol blízko ku gólu v 27. minúte po Mrázovej prihrávke, ale len tesne minul odkrytú časť bránky. Potom si zahrali v početnej výhode aj domáci a Vošvrda sa zapotil pri pokusoch O\'Donnella a Harrisa. V 35. minúte mohol ísť Slovan do vedenia, no O\'Donnell trafil len žŕdku. V závere tretiny to vyšlo hosťom, keď sa presnou strelou presadil Svitana - 1:2.
Od úvodu tretieho dejstva sa hra pritvrdila a množili sa súboje pri mantineloch i hity. Slovan sa snažil tvoriť hru, ale cez organizovanú hru domácich to išlo ťažko. V 47. minúte sa Popradčania dostali do prečíslenia, ale Zagrapan zvolil strelu a Durný si s ňou poradil. Brankár "belasých" udržal spoluhráčov v hre aj v 51. minúte, keď zmaril brejk Bjalončíka. Slovan si v závere nedokázal vypracovať väčšie šance a nevyšla mu ani asi minútová hra bez brankára.
Roman Stantien, tréner HC Slovan Bratislava:
 "Dnes nám jednoznačne chýbali góly. Stále sme málo agresívni v priestoroch okolo bránky, nezbierame odrazené puky a v ofenzíve málo využívame obrancov."
Peter Mikula, tréner Popradu: "Dnes nám fungovali nohy, hlavne hlava a do toho sa pridala ctižiadosť. Hralo sa o to, kto dá gól a udrží vedenie. Podarilo sa to nám. Pri presilovkách nás súper prečítal, musíme na tom popracovať. Je tam tlak, ale chýba efektivita. Príjemne ma prekvapila disciplína, keďže sme mali iba jedného vylúčeného. Potešilo ma, že je to už piate ligové víťazstvo nad Slovanom v sérii."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar