V Bratislave sme našli domov, navyše hrám top európsku ligu

Michal Sersen začne v Slovane už trinástu sezónu. V rozhovore prezradil ciele pre nadchádzajúci ročník, aj faktory, ktoré ho dlhodobo držia v Bratislave.

Ako si trávil obdobie bez hokeja, naša sezóna skončila už začiatkom marca? 
Oddýchol som si viac ako posledné roky. V minulosti, aj keď som vynechal účasť v národnom tíme, tak to bolo z dôvodu zranení a dovolenkovať som teda veľmi nemohol. Tento rok som bol relatívne zdravý, len s drobnými zraneniami. Užil som si rodinu, deti, vybrali sme sa na dovolenky a skvele som zrelaxoval. Následne vystriedala oddych už príprava na nový ročník?
V kondícii som sa snažil udržiavať. Súčasťou týchto mimo hokejových mesiacov bola teda aj príprava na nový ročník. Tá je pre mňa už niekoľko rokov s mojim kondičným trénerom veľmi podobná. Tréningy boli zamerané na to, aby som bol na úvodné júlové spoločné tréningy s mužstvom v dobrej fyzickej kondícii. Riešil si aj prípadné iné pôsobisko v novej sezóne ako HC SLOVAN?
V období mimo sezóny ma kontaktoval agent so záujmom aj iných zahraničných klubov o moje služby. Moja priorita bola ale predĺžiť kontrakt v Bratislave.  Čo drží Michala Sersena toľko sezón v jedinom drese?
V prvom rade je hlavné mesto Slovenska pre mňa a moju rodinu naším domovom. Deti tu navštevujú škôlky, školy, máme tu priateľov, najbližších príbuzných. Ďalšou vecou je špičkový  klub, s výborným zázemím a skvelou fanúšikovskou základňou. Navyše hrajúci v najlepšej európskej súťaži. Väčšina hráčov takú vymoženosť ako ja v tomto smere nemá. Som za to veľmi rád a aj preto sa snažím nájsť so Slovanom spoločnú reč a v tíme zotrvať.Ktorá slovanistická sezóna ti najviac utkvela v pamäti?
Keď to mám zobrať komplexne od začiatku – veľkým zážitkom boli prvé zápasy v Slovane pre mňa ako mladého chlapca. Skvelé boli tiež ročníky zakončené slovenským majstrovským titulom, bolo krásne ako s nami oslavovalo úspech celé mesto, aj my sme si to užili. V Kontinentálnej hokejovej lige to boli sezóny, kedy sme postupovali do playoff. Úžasné boli prvé ročníky, vypredané sme mali každé jedno stretnute.Aké sú ciele do nadchádzajúcej sezóny?
Dve sezóny sme sa nepozreli do vyraďovacej časti. Bolo by super, ak by to tento tím dokázal. Chceme víťaziť najmä doma, radosť robiť fanúšikov a nosiť čo najviac bodov z vonku. Samozrejme, patriť budem k staršej skupine kabíny, teda bude aj na nás, aby sme mančaftu pomohli a nasmerovali ho na víťaznú cestu. Mohol by k lepším výsledkom pomôcť aj rýdzo slovenský trénerský tím?
Vítam, že trenérský štáb je zložený zo slovenských trénerov. Všetkých veľmi dobre poznám, s niektorými z nich som sa dokonca stretol ešte na ľade ako hráč. Sú to tréneri v najlepšom veku, progresívni, denne sa v hokeji vzdelávajú a snažia posúvať dopredu – myslím, že je to prínos tak pre nich, ako aj pre samotný klub. Verím, že spolu budeme mať úspešnú sezónu. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar