V Bratislave a Košiciach unikátna galéria sôch

Špeciálna vizuálna lahôdka k MS v hokeji

Spoločnosť Orange ako oficiálny partner majstrovstiev sveta 2011 v ľadovom hokeji pripravila pre športových fanúšikov, obyvateľov Bratislavy a Košíc, ako aj návštevníkov oboch miest špeciálnu vizuálnu lahôdku - unikátnu hokejovú galériu. Fanúšikovia z celého sveta, ktorí počas MS 2011 prídu na Slovensko podporiť svojich hokejistov, môžu sa v Bratislave a Košiciach stretávať, fotografovať a zabávať pri originálnych sochách. V uliciach Bratislavy a Košíc bude od druhej polovice apríla do 16. mája 2011 dvadsaťjeden umeleckých a športových artefaktov. Každý národný tím bude mať v týchto mestách svoju sochu, ktorú graficky navrhli, pomaľovali a vyzdobili umelci z jednotlivých národných hokejových federácií.

"Počas MS bude ulice oboch hostiteľských miest zdobiť pätnásť sôch, ktoré budú demonštrovať hokejovú tradíciu účastníkov MS 2011 a ďalších päť, ktoré budú prezentovať reprezentačné farby Slovenska. Ich vizuál navrhli slovenské hokejové osobnosti, ktoré vybrali účastníci súťaže na našom portáli," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Orange Pavol Lančarič"Sochy proti krádeži nejako extra poistené nemáme, lebo ani Bratislavčania, ani Košičania by neboli šťastní, keby sme im pred MS rozvŕtali chodníky," pokračoval Pavol Lančarič, ktorý si myslí, že 280-kilogramové sochy určite nikto kradnúť nebude. Povedal to skôr, ako spolu s Petrom Šťastným v Avion Shoping Parku na Ivanskej ceste v Bratislave slávnostne odhalili prvú zo spomenutých sôch.

"Je priamo symbolické, že prvou odhalenou sochou je umelecké dielo z Kanady, ktorá je kolískou ľadového hokeja. Minulý rok vo februári hostila zimnú olympiádu, na ktorej slovenský hokej dosiahol pozoruhodné výsledky. Na tejto olympiáde som mal v hre tri horúce želiezka v ohni a všetky postúpili do semifinále. Takže na ZOH vo Vancouveri budem dlho a rád spomínať. Táto socha mi ju teraz tiež pripomenula," skonštatoval bývalý československý a slovenský hokejový reprezentant a prvý kapitán A-tímu SR po roku 1993 Peter Šťastný.

Pavol Lančarič pripomenul, že po inštalácii hokejových sôch vyhlási spoločnosť Orange súťaž pre hokejových fanúšikov, ktorí sa budú v tejto nezvyčajnej hokejovej galérii fotografovať na pamiatku. 

"Máme pripravené ceny pre tridsať výhercov tejto súťaže a pre jednu ich blízku osobu. Pre každú vyžrebovanú dvojicu naša firma pripraví nádherný hokejový deň. Každý výherca dostane vstupenky na stretnutia svetového šampionátu a krásny mobilný telefón, ktorý bude určený práve pre túto príležitosť," pokračoval Pavol Lančarič a zdôraznil, že pracovníci jeho firmy chcú pred svetovým šampionátom a počas neho ľudí na Slovensku trochu poblázniť, aby MS v ľadovom hokeji žila celá krajina. 

"Chceme sa zaslúžiť o to, aby počas svetového šampionátu čo najviac obyvateľov Slovenska bolo v kontakte s hokejom, aby ľudia našu reprezentáciu podporovali aspoň morálne - na diaľku. Hráči budú počas MS potrebovať cítiť, že priaznivci hokeja, ktorý je na Slovensku veľkým a silným fenoménom, sú s nimi, držia im palce a želajú úspech," zdôraznil generálny riaditeľ spoločnosti Orange Pavol Lančarič.

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar