Tlačová konferencia pred začiatkom sezóny

Hráči HC SLOVAN Bratislava sa chcú v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) ukázať v lepšom svetle ako v ročníku 2017/2018. \"Belasí\" vstupujú do svojej siedmej sezóny v nadnárodnej súťaži.


Tréner Vladimír Országh bol v príprave spokojný s nasadením hráčov. Chcel by však priviesť do tímu ešte aspoň dve posily.

Slovan v príprave odohral deväť zápasov, v štyroch odchádzal ako zdolaný tím, štyrikrát vyhral a raz remizoval. "Prípravu hodnotíme dobre, až na zápas proti Komete Brno na domácom ľade. V ňom sa však prejavila únava, hráči mali za sebou päť zápasov v priebehu siedmich dní. Káder ešte nemá takú podobu, akú si predstavujeme, čo sa týka kvality. Páli nás časť ofenzívy, ale pracujeme na tom, aby sme priviedli do tímu ešte dvoch kvalitných útočníkov," uviedol na štvrtkovom brífingu športový riaditeľ klubu Oldřich Štefl.

"Som spokojný zhruba na 80 percent. Zabrzdila nás viróza, museli sme vynechať pár tréningov. Mrzí ma zápas proti Brnu. Mužstvo sa tvorí za pochodu, teraz prišli dvaja noví a ja dúfam, že rozdieloví hráči. Konkurencia veľa vecí vyrieši," uviedol Országh a dodal: "Potrebujeme päť silných pätiek, momentálne ich máme štyri. Ale chalani pracovali veľmi svedomito, s nasadením. Ja dúfam, že prídu ešte noví hráči. Čaká nás náročný program, prvé dva mesiace nás čaká 26 zápasov, tréningy budú len regeneračné," povedal hlavný tréner Vladimír Országh. 

Na novú sezónu sa tešia aj hráči, šéfom kabíny bude Michal Sersen. Ten povedie Slovan do novej sezóne ako kapitán. "Vlani sme nemali ideálnu sezónu a ja dúfam, že sa nebude opakovať. Veríme, že na konci základnej časti budú všetci spokojní. Cieľ je samozrejme play off."

Országha potešil nedávny príchod dvoch zámorských hráčov Jeffa Taffea a Erica Gelinasa, ktorí by mali zvýšiť silu mužstva v presilových hrách. "Príprava nám ukázala pozitíva, ale aj to, čo musíme zlepšovať. Máme problém s psychikou mužstva, resp. s nastavením hráčov. Boli zápasy, v ktorých sme mali pätnásťminútové výpadky. Ešte nás trápia špeciálne tímy, ale s príchodom Taffea a Gelinasa išla hra v presilovkách hore. Potrebujeme, aby zapracovala aj druhá presilovková lajna. Oslabenia, to bude veľmi silná zbraň všetkých mužstiev v KHL, na tom musíme popracovať. Hra 5 na 5 nebola až taká zlá, ale špeciálne tímy nám robili najväčšie problémy."

V tíme dostane príležitosť aj skupina mladých hráčov, dvere majú otvorené aj ďalší. "Dosť hráčov bude mať striedavé štarty, pretože nechcem, aby vysedávali na tribúne. Ešte sa obzeráme po mladých hráčoch, ktorí dostanú šancu zabojovať o KHL. Kelemen sa zranil tam to vyzerá na dlhšie, okolo troch až štyroch mesiacov. Konkurenciu potrebujeme, len tak sa posunieme dopredu," uviedol Országh.

Slovan pred začiatkom sezóny upravil ceny vstupeniek, tie budú lacnejšie ako vlani. "Sme na úrovni 84 percent predaných sezónnych vstupeniek v porovnaní s uplynulou sezónou. Je to dobré číslo vzhľadom na to, aké hrozby viseli nad klubom na prelome mája a júna. Ceny zápasových vstupeniek sa budú pohybovať od 10 do 19 eur, čo je o 2 až 6 eur menej ako v uplynulej sezóne. Je tu však nastavené dynamické zvyšovanie. To znamená, že v predpredaji budú v tejto cene, dva dni pred zápasom potom budú ceny vyššie o 1 až 3 eurá. KHL nás prostredníctvom KHL World Games pripravila o dva najlukratívnejšie zápasy sezóny. Aj preto sa držiteľom permanentiek budeme aspoň čiastočne revanšovať tak, že dostanú dva voľné lístky na zápas základnej časti ktorý klub vopred určí. Budú to pravdepodobne dva zápasy ešte do konca tohto kalendárneho roka, pretože permanentkárov je veľa," informoval marketingový riaditeľ klubu Milan Vajda.

Domáce zápasy budú hrať Bratislavčania v pracovných dňoch o 18:30 h, pre divákov sú pripravené aj nové súťaže. Tesne pred podpisom je zmluva so spoločnosťou Mastercard, jej meno by mohol niesť niekoľko sezón aj Zimný štadión Ondreja Nepelu. K tomu je potrebný ešte predchádzajúci súhlas vlastníka budovy, samosprávy hlavného mesta SR Bratislavy.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar