Tesná prehra na ľade obhajcu

Slovan odohral na ľade vlaňajšieho víťaza Gagarinovho pohára vyrovnanú partiu, v ktorej nebol ďaleko od zisku bodov.

Ak Bars Kazaň - HC SLOVAN Bratislava 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Góly: 18. Galijev (Popov, Tkačjov), 34. Galijev (Tkačjov) - 15. Lunter. Rozhodcovia: Fatejev, Kislov - Antonov, Maximovskij (všetci Rus.), vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 6102 divákov.

Ak Bars Kazaň: Garipov - Postma, Pedan, Markov, Jarullin, Ljamkin, Batyršin - Azevedo, Zaripov, Burmistrov - Galijev, Popov, Tkačjov - Lukojanov, Michejev, Potapov - Gluchov, Svitov, Klinkhammer

HC SLOVAN Bratislava: Štěpánek - Gelinas, Sersen, Grman, Meszároš, Klok, Jánošík, Švarný - Řepík, Taffe, Červený - Jeglič, Sukeľ, Lunter - Rau, Bailey, Liška - Hrnka, Chipchura, Sloboda - Baranov.
Slovan začal na ľade favorizovaného obhajcu titulu veľmi dobre a v úvodnej desaťminútovke mal viac z hry, ako aj väčší čas strávený v obrannom pásme súpera. Domáci hru postupne vyrovnali od polovice úvodnej tretiny a neskôr sa dostali do súvislejšieho tlaku, čo v 13. minúte vyústilo do ich presilovky. Skórovať však nedokázali. Naopak, do vedenia išli naši chlapci po tom, čo v 15. minúte vybojoval puk v obrannej tretine Mario Lunter a svoj únik premenil na vedúci gól. V závere tretiny domáci zvýšili tempo a boli častejšie pred bránkou Štěpánka. Svoju prevahu využili v 18. minúte, keď s dávkou šťastia vyrovnal Galijev.

Druhá tretina sa hrala takmer celá v réžii Slovana, belasí domácich prestrieľali výrazným rozdielom 15:5, žiaľ paradoxne dostali gól, ktorý napokon rozhodol o osude celého zápasu. V 34. minúte stratili naši hráči puk v útočnom pásme Kazane a chybu z následného protiútoku potrestal svojim druhým gólom v zápase disponovaný Galijev. Slovan aj v ďalšej fáze prostrednej časti hry veľmi dobre korčuľoval, tlačil sa pred bránku súpera, žiaľ bez gólového efektu.

Začiatok záverečnej časti hry nepriniesol výraznejšie šance ani na jednej strane. Slovan už nedokázal byť taký aktívny, ako v druhej tretine, a ubudli aj šance na skórovanie. Hráči domáceho tímu sa snažili kontrolovať priebeh zápasu a jednogólový náskok si postrážili. Necelé dve minúty pred koncom odvolal Slovan brankára, v power play zatlačil domácich v ich vlastnej tretine, vyrovnať sa mu však už nepodarilo.Napriek veľmi dobrému výkonu tak odchádzajú "belasí" z metropoly Tatarstanu bez bodov. Ďalší zápas ich čaká vo štvrtok 15. novembra v susednom Nižnekamsku.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar