Slovenská reprezentácia odohrá pred MS osem stretnutí

V Bratislave proti Rakúsku a Bielorusku

Slovenská reprezentácia odohrá pred domácimi majstrovstvami sveta (29. apríla až 15. mája) ešte osem prípravných stretnutí. Tím pod vedením Glena Hanlona sa prvýkrát zíde v nedeľu 27. marca v Trenčíne a začne s prípravou na šampionát. V rámci Eurohockey Challenge nastúpia Slováci 1. a 2. apríla na dva duely vo Fínsku, o týždeň neskôr 8. a 9. apríla ich čaká v Trenčíne domáci dvojzápas s Rakúskom. V ďalšom týždni čakajú Slovákov dva prípravné súboje v Košiciach so Švédmi (13. a 15. 

"Súboje budú súčasťou Eurohockey Challenge, ktorá je dohodnutá na dvojročné obdobie. Po dvoch rokoch sa projekt vyhodnotí a uvidíme, čo bude ďalej. Ide o to, aby renkingovo nižšie tímy hrali pred šampionátom s lepšími," povedal generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Ján Taraba

Záver prípravného obdobia obstarajú duely Slovenska s Rakúskom 21. apríla a s Bieloruskom 24. apríla. Oba sa uskutočnia v Bratislave na ZŠ Ondreja Nepelu a pre organizátorov i hráčov budú poslednou generálkou na svetový šampionát.

Fanúšikovia si už môžu kúpiť vstupenky na najbližšie domáce zápasy. Lístky na jednotlivé stretnutie v Košiciach stoja 13 eur, resp. 17 eur, balíček vstupeniek na oba súboje 22 eur, resp. 28 eur. Lístky sa dajú získať v sieti Ticketportal. V snahe posilniť predaj na košickú časť MS pripravili organizátori aj špeciálnu akciu: ak si záujemca kúpi počas marca dve vstupenky na zápasy šampionátu vo východoslovenskej metropole, dostane k nim navyše jeden lístok na prípravný duel Slovenska so Švédskom. Organizátori majú takto pripravených 2000 vstupeniek II. kategórie na zápas Slovensko - Švédsko, ktorý sa hrá 13. apríla v košickej Steel aréne. Rovnako je k dispozícii aj ďalších 2000 lístkov na duel Slovákov so Švédmi, ktorý sa hrá v Košiciach o dva dni neskôr. Už skôr sa dostali do predaja vstupenky na stretnutia proti Rakúsku v Trenčíne, ktoré je možné získať už od 4 eur.

Program prípravných zápasov slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta 2011:
Piatok 1. apríla: Fínsko - Slovensko - v rámci Eurohockey Challenge (Lahti)
Sobota 2. apríla: Fínsko - Slovensko - v rámci Eurohockey Challenge (Kuovala)
Piatok 8. apríla: Slovensko - Rakúsko - v rámci Eurohockey Challenge (Trenčín)
Sobota 9. apríla: Slovensko - Rakúsko - v rámci Eurohockey Challenge (Trenčín)
Streda 13. apríla: Slovensko - Švédsko (Košice)
Piatok 15. apríla: Slovensko - Švédsko (Košice)
Štvrtok 21. apríla: Slovensko - Rakúsko (Bratislava)
Nedeľa 24. apríla: Slovensko - Bielorusko (Bratislava)

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar