Slovanu nevyšiel ani duel s Petrohradom

HC SLOVAN Bratislava prehral na viedenskom ľade aj druhý zápas.

HC SLOVAN Bratislava - SKA Petrohrad 0:7 (0:1, 0:2, 0:4) - hralo sa vo ViedniGóly: 8. Hersley (Karpov, Gusev), 33. Koskiranta (Zemčionok, Gusev), 33. Plotnikov (Dergačiov), 41. Chafizullin (Ketov), 47. A. Kuzmenko, 49. Plotnikov (Karpov, Gusev), 60. Li (Ketov, Gavrikov)Vylúčení: 7:1 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Soin, Gašilov - Viľugin, Palej, 5895 divákovZostavy:
Slovan:
Štěpánek - É. Gélinas, Sersen, Bačík, Švarný, Grman, Meszároš, Klok - Řepík, M. Sukeľ, Červený - P. Lamper, C. Bailey, Liška - C. Rau, Taffe, M. Lunter - M. Sloboda, Chipchura, Hrnka
Petrohrad: Hellberg - Hersley, V. Gavrikov, Zub, Zubarev, Rundblad, Chafizullin, Zemčionok - Karpov, Koskiranta, Gusev - Barabanov, Byvalcev, A. Kuzmenko - Plotnikov, Malcev, Dergačiov - Ketov, Kablukov, O. LiSlovan začal zápas oveľa lepšie ako v piatok, hral pozorne v obrane a jednoucho v útoku. Hráči Petrohradu však boli od začiatku lepší a mali aj prvé šance. V 8. minúte po faule Kloka mali k dispozícii aj prvú presilovku a v nej prekonal Štěpánka tvrdou strelou Hersley - 0:1. Slovan mohol odpovedať v 15. minúte po závare pred bránku, Liška však Hellberga neprekabátil. Hostia mali hru jasne v rukách, ale ďalšiu výraznejšiu šancu si už do konca tretiny nevypracovali.Ďalšie mali však mali v druhom dejstve a to aj vinou nedisciplinovanosti hráčov Slovana. Petrohrad hral v početnej výhode hneď na začiatku, faulu sa dopustil Švarný ešte na konci 1. tretiny. Obrana "belasých" však odolala a to aj po ďalších dvoch presilovkách SKA. V 33. minúte však Štěpánka prekonal Koskiranta a ešte v tej istej minúte sa presadil Plotnikov. Prevaha ruského tímu bola aj naďalej výrazná, viac gólov však v prostrednej časti hry však už nedal.Z gólu sa však tešil na začiatku tretej tretiny, keď sa presadil Chafizulin. Petrohrad Bratislavčanov nešetril a do konca zápasu ešte strelil ďalšie tri góly. Najskôr zvýšil na rozdiel piatich gólov Kuzmenko a na poltucet dal svojim druhým gólom v zápase Plotnikov. V záverečných sekundách siedmy gól strelil Li.Vladimír Országh (tréner HC Slovan Bratislava): "Rozdelil by som zápas do dvoch častí. V prvých dvoch tretinách sme hrali dobre, chlapci bojovali, odolali sme viacerým oslabeniam. Po štvrtom góle sa však niektorí vzdali, čo je pre mňa neakceptovateľné. Neexistuje to, že sa opustíme a necháme hrať súpera ďalej. Je to neférové voči tým hráčom, ktorí blokujú strely alebo voči brankárovi, ktorý predviedol viacero dobrých zákrokov. Ak by sme odohrali aj záverečnú časť hry s plným nasadením, mohol by som sa pozrieť svojim zverencom do očí. Tretia tretina sa jednoducho nemôže opakovať."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar