Slovan získal licenciu pre svoju rezervu v 1. SHL

Mužstvo bude mať zatiaľ štatút B tímu a bude pôsobiť pod názvom Modré krídla Slovan.

Keďže v 1. Slovenskej hokejovej lige zostalo po priamom postupe HK Spišská Nová Ves do extraligy iba deväť tímov, Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) rozhodol o rozšírení súťaže udelením troch licencií.
Už v závere júla sa o ne uchádzalo na internej prezentácii projektov celkom 6 klubov. V stredu 25. augusta Výkonný výbor SZĽH udelil prvoligové licencie pre HC SLOVAN Bratislava, HK MŠK Žiar nad Hronom (bude farmou HKM Zvolen) a HK Brezno.
Vytvorenie oficiálnej rezervy je skvelou správou pre bratislavský hokej. "Dovolím si tvrdiť, že ide o historický medzník pre Slovan, a to v roku, keď náš klub oslavuje sté výročie od svojho založenia," povedal na margo pridelenia licencie bývalý výborný útočník Slovana Miroslav Lažo, ktorý bol v posledných mesiacoch zodpovedný za prípravu a manažment projektu belasej rezervy. "Primárnym cieľom mužstva bude uľahčiť našim juniorom prechod z mládežníckeho do seniorskeho hokeja, v domácich podmienkach zabezpečovať ich ďalší herný i ľudský rozvoj a tých najlepších pravidelne pripravovať a posúvať do A mužstva."
Modré krídla Slovan budú takmer výhradne založené na domácich odchovancoch. Túto DNA má od začiatku v sebe aj realizačný tím. Miroslav Lažo bude športovým manažérom mužstva. Trénermi budú taktiež odchovanci a veľkí srdciari Slovana Rudolf Jendek a Richard Kapuš. Vzájomnú spoluprácu si vyskúšali už v mládežníckych kategóriách klubu.
Novosatvoriaca rezerva Slovana už má za sebou zopár prípravných zápasov, všetko so svojimi budúcimi súpermi v 1. SHL. Nad Skalicou dvakrát zvíťazila (4:3pp, 2:1), HK 95 Považskej Bystrici podľahla 1:3. Základ mužstva sa tiež predstavil pod hlavička Slovana v derby proti Bratislava Capitals (0:5). Ďalší program je v štádiu riešenia a vybavovania.
Nový ročník 1. Slovenskej hokejovej ligy by sa mal začať v stredu 22. septembra 2021.
Dovtedy nový tím musí ešte vyriešiť - popri stabilizácii kádra - viacero organizačných, logistických a marketingových úloh, ako je dejisko domácich zápasov, tréningový proces, vlastná korporátna a vizuálna identita, či ticketing.
"Naším zámerom je v plnej kráse sa predstaviť fanúšikom a slovenskej hokejovej verejnosti na predsezónnej tlačovej konferencii v polovici septembra," upresňuje športový manažér Modrých krídiel Slovan Miroslav Lažo.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar