Slovan začal domácu sériu vlažne

HC SLOVAN Bratislava podľahol Spartaku Moskva 1:4.

HC SLOVAN Bratislava - Spartak Moskva 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 40. Grman (Virta, M. Sukeľ) - 16. Kosov (Talalujev, Šaškov), 30. I. Zubov (Kutejkin), 44. Maxwell (Leščenko, Chochlačov), 59. ChochlačovVylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Cyplakov - Kučava, Novikov (všetci Rus.), 6746 divákovZostavy:
Slovan
: Čiliak - Sersen, É. Gélinas, Grman, Klok, Jánošík, Schaus, Švarný, Hedera, Jánošík - Řepík, Taffe, Virta - Lamper, Chipchura, M. Lunter - M. Sukeľ, C. Rau, Červený - Liška, Šimun, T. Hrnka
Spartak Moskva: J. Hudáček - Provoľnev, Gončarov, Kutejkin, Osipov, D. Kalinin, Kulik, V. Sorokin - Daugavinš, Hanzl, Karsums - Chochlačov, Maxwell, Leščenko - Truňov, I, Zubov, Nikoncev - Kosov, Šaškov, Talalujev.Slovan mal lepší vstup do zápasu a už v 2. min mohol otvoriť skóre. Po prihrávke Matúša Sukeľa usmernil puk nebezpečne Rudolf Červený, ale jeho teč rozozvučal iba bránkovú konštrukciu. O desať minút neskôr si domáci utvorili dve veľké príležitosti vo vlastnom oslabení. Patrikovi Lamperovi v úniku najskôr ušiel puk, ale onedlho sa dostali "belasí" do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré zakončil mladík Adam Liška strelou do masky krajan Júliusa Hudáčka. Slabá efektivita sa Bratislavčanom vypomstila v 16. min, keď Iľja Talalujev našiel spoza bránky voľného Jaroslava Kosova a ten v prvej vážnej príležitosti prekonal Marka Čiliaka.Väčšinu druhej tretiny mal pod kontrolou moskovský tím. Slovanu sa naskytla ojedinelá šanca v 24. min po chybnej rozohrávke hostí, ale strelu švihom Jeffa Taffa kryl pripravený Hudáček. Viac práce mal jeho náprotivok. V 27. min vytiahol Čiliak dôležitý zákrok pri strele Kosova, ktorý zostal úplne voľný na pravom krídle. V polovici duelu nedokázal zabrániť druhému gólu vo svojej sieti. V presilovej hre si našiel odrazený puk Iľja Zubov a pohodlne ho poslal do poloodkrytej bránky. Početná výhoda pomohla aj zverencom trénera Országha. Hoci vylúčenie Andreja Kutejkina ešte nepotrestali, utvorili si tlak a tesne pred odchodom do šatní sa presadil od modrej čiary obranca Mário Grman.Záverečné dejstvo začali lepšie hokejisti Spartaka, ktorí sa v 44. min dostali opäť do dvojgólového vedenia. Spätnú prihrávku Alexandra Chochlačova nevyužil Viačeslav Leščenko, ale následná dorážka Benjamina Maxwella prešla za Čiliakov chrbát. Hráči z ruskej metropoly od tohto momentu dominovali. Bratislavčania vyskúšali v úplnom závere aj hru bez brankára, ale inkasovali od Chochlačova.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar