Slovan víťazne aj so Sibirom!

HC SLOVAN otočil výsledok a po výhre 2:1 berie ďalšie tri body.

HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 33. Meszároš (L. Kašpar, Viedenský), 35. Colby Genoway (Smoleňák) - 9. ArťomovVylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: 20. Zyrianov (Novosibirsk) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman, Sidorenko - Sadovnikov, Sazonov, 6411 divákovZostavy:
Slovan
: Mazanec - Barker, Meszároš, Després, Ebert, Švarný, Taimi, T. Voráček, Hedera - L. Kašpar, Viedenský, Skalický - Smoleňák, Colby Genoway, Řepík - T. Hrnka, J. Mikúš, Buchtele - A. Šťastný, Sádecký, Ščerbatov
Novosibirsk: Salák - K. Vorobiov, Polášek, Naumov, Vereščagin, K. Alexejev, Beľakov, M. Ignatovič - Sannikov, Zackrisson, Bergström - Koňkov, Enlund, Sigariov - S. Barbašev, Šarov, Pervušin - Arťomov, Zemčenko, ZyrianovSlovan nezačal dobre a už v 3. min sa porúčal na trestnú lavicu T. Voráček, domáci sa však ubránili prevahe súpera. Inkasovali však v 9. min, keď po kombinácii v útočnom pásme síce Mazanec zneškodnil strelu hostí, ale na dorážku Arťomova už bol prikrátky - 0:1. Ďalší priebeh I. tretiny ovplyvnilo viacero vylúčení, v ktorých sa skóre nemenilo.V prvej polovici druhej časti sa Slovanu podarilo ustáť vylúčenie Švarného a v 33. min sa o vyrovnanie postaral kapitán - Andrej Meszároš po úspešnom vhadzovaní vystrelil švihom a puk skončil za Salákom. Vzápätí hral Slovan presilovku, Colby Genoway poslal puk pred gólmana súpera a aj s prispením brániaceho Ignatoviča "belasí" viedli 2:1.V tretej dvadsaťminútovke si Slovan bez väčších problém ustrážil najtesnejší náskok, na stave sa nič nezmenilo ani počas záverečnej hre hostí bez brankára Saláka.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar