Víťazný vstup do European Trophy

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava zdolali v prvom zápase European Trophy UPC Vienna Capitals s prehľadom 6:2.


HC SLOVAN Bratislava - UPC Vienna Capitals 6:2 (3:0, 3:1, 0:1)

Góly: 6. Sersen (Sigalet, Miklík), 9. Sersen (Miklík, Škoula), 20. Andrej Šťastný (T. Mikúš), 23. R. Mráz (I. Ďatelinka), 35. Bartovič (Škoula), 40. L. Hudáček (Sigalet, I. Ďatelinka) - 28. Schlacher, 52. Oulette (Veideman) Zostavy:
HC Slovan Bratislava: Kopřiva – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, Ďatelinka, Kolena, Brejčák – Bartovič, Bližňák, Netík – Vondrka, Ölvecký, Miklík – Daňo, Kukumberg, Hudáček – T. Mikúš, Šťastný, R. Mráz
UPC Vienna Capitals: Zaba – Fraser, Lakos, Veideman, Schweda, Matheson, Fletcher, Klimbacher, Hartl – Olsson, Schiechl, Ferland – Keller, Oulette, Sylvester – Fortier, Gratton, Rotter – Puschnik, Fischer, SchlacherPrvá polovica úvodnej tretiny priniesla dva góly Sersena. Bek Slovana s dobrou strelou najprv v 6. min v presilovke o dvoch mužov otvoril skóre a o chvíľu neskôr ďalšou bombou zvýšil na 2:0. V závere prvej časti sa presadil Andrej Šťastný - 3:0. Krátko po zmene strán strelil svoj premiérový gól v Slovane Richard Mráz a upravil skóre na 4:0. O päť minút sa dostal do úniku vo vlastnom oslabení Markus Schlacher a presnou strelou znížil na 1:4. Štvorgólový náskok prinavrátil Slovanu Bartovič, ktorý dokázal šikovne tečovať Škoulovu strelu. V poslednej minúte prostrednej časti hry sa pohral s obrancom Capitals i brankárom Zabom technický krídelník Libor Hudáček a šiestykrát rozjasal SLOVNAFT Arenu.V úvode tretej tretiny sa dostal do prečíslenia Miklík s Daňom, no prvý menovaný nedokázal presne prihrať. V 50. minúte vybojoval Miklík puk na Vondrku, ktorého strela len tesne minula Zabovu bránu.  Hostia sa dokázali presadiť v 52. min, keď v presilovke prestrelil istého Kopřivu Oullett. V závere zápasu Slovanisti udržali štvorgólovy náskok a v príprave si tak stále držia neporaziteľnosť. Najbližšie sa Čadovi zverenci stretnú v utorok o 18:00, keď na domácom ľade privítame HC Sparta Praha. Roman Stantien, asistent trénera HC SLOVAN: "Máme za sebou ťažký tréningový cyklus. Hoci štvrtkový zápas s Torpedom Nižnij Novgorod nám odobral veľa síl, chlapci to dnes zvládli. Súhlasím s trénerom hostí, že rozhodla prvá tretina, v ktorej sme dvakrát využili presilovku a do kabín sme šli za stavu 3:0. Vo zvyšnom priebehu sme náskok pohodlne kontrolovali. V zápase sa prejavila naša doba prípravy v porovnaní s tou súperovou. Čo sa týka zranenia Martina Štajnocha, po zákroku súpera má pri oku asi osem stehov. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať jeho zdravotný stav, pevne verím, že do utorka bude v poriadku."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar