Slovan v štatistikách Extraligy juniorov- ročník 1993, 1994

Skončila prvá časť extraligy juniorov

Po odohratí základnej časti extraligy juniorov nastala prestávka až do rozohrania januárových bojov v Nadstavbe A a B. Slovanu sa nepodarilo postúpiť medzi šesť tímov, ktoré si zabezpečili play off priamo, musí bojovať o zvyšné dve postupové miesta. Má však najlepšiu východziu pozíciu zo všetkých mužstiev, takže predpoklad postupu do play off dokonca aj z tej vyššej z oboch voľných priečok, je veľký.

Škoda množstva zranení, aj vážnych a dlhodobých, ktoré v základnej časti vyradili kľúčových hráčov. Časť hráčov, rovnako kľúčových nebola k dispozícii z dôvodov, ktoré boli podstatne príjemnejšie, pretože hrali v dvadsiatke či v áčku Slovana. Napriek tomu, že tímový výsledok bol taký, aký je, sa totiž v individuálnych štatistikách presadili slovanisti skutočne vynikajúco a to, ako vyzerali ich štatistiky v jednotlivých ročníkoch, si pozrieme na našej stránke v sérii článkov, ktorú otvárame pohľadom na ročník 1993 a 1994. Začíname juniorskými prehľadmi, ale pozrieme sa podrobnejšie neskôr aj na tie dorastenecké.

Pohľady na individuálne štatistiky hráčov jednotlivých ročníkov v extralige juniorov sú pre Slovan mimoriadne príjemné, pretože nie je ročník, kde by ak už nie sú úplne najlepší, tak aby hráči Slovana netvrdili, ako sa vraví, muziku. Štatistiky sú hodnotené z hráčov, ktorí sa umiestnili v TOP 50 celkového bodovania jednotlivých kategórií.

Ročník 1993

Kanadské bodovanie po základnej časti v ročníku 1993 je medzi juniorskými útočníkmi plne v rukách jediného hráča, slovanistu Bruna Mráza. Bruno si juniorku vyskúšal už v celej minulej sezóne a teraz žal veru poriadne sladké ovocie z toho, čo minulý rok takpovediac zasadil.

Bruno vyhral celkové kanadské bodovanie, bol najlepším strelcom aj najlepším nahrávačom. Za posledný víkend, teda v prípade Slovana len z v poslednom zápase s Nitrou dal jeden gól a aj ten mu stačil na vedúcu priečku v ročníku a aj na miesto v elitnej desiatke hráčov extraligy juniorov celkovo. Zmestil sa teda do nej ako jediná „deväťdesiattrojka“.

V obrane sa darilo aj medzi najlepšími juniormi Jánovi Skurákovi. Ešte po predposlednom víkende základnej časti bol Ján na druhom mieste v hodnotení plus/mínus, teda v hodnotení najužitočnejších obrancov extraligy. V poslednom víkende ho predbehol trenčiansky Tomáš Nechala, ktorý si pripísal v zápasoch Dukly s Trnavou a Ružinovom osem bodov. Skurák je na desiatej priečke vo svojom ročníku okonca aj v celkovom hodnotení plus/mínus.

Patrik Rybár je najlepším brankárom svojho ročníka v extralige. Bol aj jediným, ktorý odchytal prevažnú časť sezóny a aj celkovo mu jeho takmer 92–percentná úspešnosť stačila na štvrtú priečku medzi top brankármi celej extraligy juniorov za Filipom Orčíkom, ktorý hájil v závere základnej časti farby Spišskej Novej Vsi, košickým Szalontayom a martinským Volentierom.

 

Produktivita

Mráz SBA  13+18, 31

Mikúš SKA  13+17, 30

Vaško KOS  11+15, 26

Uhrík LMI  12+12, 24

 

Plus-mínus obrancov

Gernát KOS  23

Nechala TRE  20

Bagin TRE  19

Skurák SBA  15

Góly

Mráz SBA  13

Mikúš SKA  13

Uhrík LMI  12

Vaško KOS  11

Romančík SKA  11

Asistencie

Mráz SBA  18

Mikúš SKA  17

Krištof NRO  17

Nechala TRE  16

Vaško KOS  15

Brankári

Rybár 23  3.32  91.83%

Nagy  TRE 10 28 3.16 89.27%

Ročník 1994

Ako sa darilo benjamínkovi Patrikovi Lužovi, ktorý je dokonca ročníkom 1994? Skutočne vynikajúco! Patrik bol jediným obrancom, ktorý v extralige juniorov hral a pripisoval si pravidelne na svoje konto aj body. A vlastne spolu s trenčianskym Markom Daňom boli jedinými hráčmi, ktorí sa, a to dosť výrazne, v juniorke aj dokázali presadiť. Pozrime si na jeho štatistiky.

V plus/mínus boli pred ním len štyria hráči o rok staršieho ročníka, medzi nimi aj Ján Skurák.  V produktivite obrancov sa držal rovnako statočne, keď sa pred neho dostali z dnes porovnávaného ročníka 1993 len štyria obrancovia a jeho 11 nahrávok ho vynieslo na 6. priečku celkovo v hodnotení všetkých hráčov extraligy juniorov! A tu  je Patrik Luža a jeho premiérová juniorská sezóna v presným číslach:

Produktivita obrancov

Luža SBA  0+11, 11

Plus-mínus obrancov

Luža SBA  12

Asistencie obrana

Luža SBA  11

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autorka Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar