Slovan stratil body v tretej tretine

HC SLOVAN išiel do tretej tretiny s jednogólovým vedením, hostia troma gólmi za päť minút strhli výhru na svoju stranu.

HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 3:5 (2:1, 1:1, 0:3)

Góly: 6. Červený (Taffe, É. Gélinas), 17. Švarný (Chipchura, Liška), 35. Sersen (Taffe) - 16. Jormakka (Manninen, Lepistö), 27. Manninen (S. Moses, Lepistö), 41. Anttila (M. Niemi), 45. Ikonen (Stollery, Manninen), 46. Manninen (Lepistö)Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kuľov, Naumov - Kučava,Novikov (všetci Rus.), 7190 divákovZostavy:
Slovan: Štěpánek - Sersen, É. Gélinas, Grman, Meszároš, Schaus, Švarný, Klok - Řepík, Taffe, Virta - M. Sukeľ, Bailey, Červený - Liška, Chipchura, C. Rau - Lamper, Buc, M. Lunter
Jokerit: Zapolski - Lepistö, Kivistö, Grant, Stollery, Lauridsen, Lööv - O\'Neill, Norman, Joensuu - N. Jensen, G. Platt, Jormakka - S. Moses, Manninen, Ikonen - Anttila, M. Niemi, MäkiHokejisti Slovana začali aktívne a vynútili si presilovku. Mäki sedel na trestnej lavici iba 33 sekúnd, keď strelu Taffeho za brankára Zapolského usmernil Červený a „belasí“ viedli 1:0. Domáci gólman Štěpánek potom previedol niekoľko dobrých zákrokov, no v 16. min inkasoval z hokejky Jormakku, ktorý v presilovke skóroval strelou spomedzi kruhov, puk nešťastne tečoval obranca Grman. O necelé dve minúty neskôr Slovan opäť viedol, bek Švarný vystrelil od modrej a puk skončil v súperovej bránke.Hosťom sa opäť podarilo vyrovnať v 27. min pri hre štyroch proti štyrom - Manninen tečoval prihrávku S. Mosesa z pravého krídla. Aj Slovan dal gól v hernej situácii, keď oba tímy mali na hracej ploche po štyroch korčuliarov. Taffe vyhral vhadzovanie a Sersenova delovka skončila za Zapolským - 3:2.Jokeritu vyšiel vstup do III. tretine, keď najprv v oslabení unikol Antilla (3:3) a v 45. min vystrelil z ľavej strany Ikonen a hostia prvýkrát viedli. V 46. min Manninen získal puk za Štěpánkovou bránkou, obkrúžil ju a bekhendovou koncovkou poslal fínsky tím do dvojgólového náskoku. Od záveru 57. min hral Slovan bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar