Slovan rozstrieľal švédsky HV71!

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava po dobrom výkone zdolali švédsky HV71 Jönköping vysoko 7:4.


HC SLOVAN Bratislava – HV 71 Jönköping 7:4
 (2:1, 4:1, 1:2)

Góly: 1. Miklík (Sersen, Bližňák), 15. Bartovič (Miklík, Bližňák), 25. Bartovič (Bližňák, Miklík), 28. T.Mikúš (R.Mráz, Kolena), 34. Sersen (Miklík, Škoula.), 35. Hudáček (Sigalet, Kutlák), 57. Bartovič (Bližňák) – 11. Brithén (Bengtsson, Larsson), 33. Karlsson (Petrasek, Carlsson), 44. Sterling (Gagnon, Krog), 57. Sterling (Milson, Holzapfel). Rozhodovali: Novák, Kubuš. Vylúčení: 3:7, navyše Štajnoch 5 min + do konca zápasu, Williamsson 10 min. Presilovky: 2:1. Strely na bránu: 37:33. Piešťany, Easton Arena, 2 167 divákov. 

Zostavy:

HC SLOVAN: Janus – Sersen, Škoula, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš, Brejčák, Kudrna – Bartovič, Bližňák, Miklík, Hudáček, J. Mikúš, Netík, Daňo, Bakoš, Kukumberg, R. Mráz, T. Mikúš, Kolena.
HV 71: Wesslau – Larsson, Fantenberg, Petrasek, Karlsson, Williamsson, Fälth, Jansson – Nilson, Krog, Gagnon, Sandberg, Johnsson, Strandberg, Hlozapfel, Bengtsson, Sterling, W. Karlsson, Carlsson, Davidsson, Lindstrom, Brithen, Jämtin.Slovan bol v Piešťanoch, kde sa hralo pre vyťaženosť bratislavskej SLOVNAFT Areny, efektívny. Už v 40. sekunde otvoril po rýchlej akcii skóre piešťanský odchovanec Michel Miklík. HV 71 po viacerých možnostiach v polovici prvej tretiny vyrovnal, ale 15. min vrátil domácim vedenie Bartovič, ktorý Wesslaua prekonal pomedzi betóny. Slovanisti rozhodli o svojom víťazstve v prostrednej časti hry. V 25. minúte využil prečíslenie dvoch proti jednému kapitán Bartovič. O tri minúty neskôr sa po skrumáži presadil T. Mikúš a  zvýšil už na 4:1. Za hostí následne korigoval Karlsson, no trojgólový náskok prinavrátil hráčom Slovanu Sersen, po ktorom sa presadil aj Hudáček. Hostia sa v závere zápasu snažili výsledok zvrátiť a dvomi gólmi Sterlinga znížili na 6:4. V záverečnej hre bez brankára však nedokázali streliť kontaktný gól a naopak kapitán Milan Bartovič po chybe zadákov HV71 skompletizoval svoj hetrik a upravil na konečných 7:4. Slovanisti po dnešku ovládli individuálne štatistiky prestížneho turnaja. Milan Bartovič je s ôsmimi gólmi najlepším strelcom turnaja, Michel Miklík vedie s 10 bodmi tabuľku produktivity a na čele najproduktívnejších obrancov je osembodový Martin Škoula. Slovan má tiež najlepší útok v European Trophy, keď nastrieľal až 31 gólov!Rostislav Čada: "Síce sme dali sedem gólov, no nemali sme dostať až štyri. Bolo by dobré, keby sme nadšený, agresívny a disciplinovaný výkon podali aj na prvom tripe. V zápase boli všetky herné situácie a vo väčšine sme uspeli, inak by sme nad kvalitným švédskym súperom nevyhrali."Milan Bartovič: "Dnes sme chceli jednoznačne vyhrať, hrali sme naplno a podarilo sa nám to. Premenili sme veľa šancí, dali sme góly z presiloviek a darilo sa nám v oslabeniach. Po taktickej stránke to bolo veľmi dobré."Zdeněk Kutlák: "Čo sa týka výsledku, tak dnes to bolo celkom divoké, ale vyhrali sme, takže je to super. Mal som trošku obavy, pretože som sa cez leto pripravoval sám a len posledné tri týždne som chodil korčuľovať s chalanmi z NHL. Chýbala mi tak zápasová prax. Navyše ma minulý týždeň \'zložila\' viróza a stratil som nejaké kilá. Ale som rád, že som tu."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar