Slovan rozhodol o triumfe v Mikuláši dvomi gólmi v záverečnej desaťminútovke

Belasí nadviazali na víťazstvo z Košíc a po návrate do Tipsport Ligy sú zatiaľ stopercentní.

MHk 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - HC SLOVAN BRATISLAVA 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly: 23. Stehlík (Rudolf Huna) - 2. Štajnoch (M. Sloboda, Puliš), 53. Bačík (Vandas, Kytnár), 60. Vandas (R. Bondra, Zigo)
Rozhodovali: Štefík, Müllner - Ordzovenský, Smrek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:
MHk 32 Liptovský Mikuláš:
Zalivin – Nemec, Petran, Cebák, Smutný, Kurali, Stehlík, Droppa, Mezovský – Kriška, Ro. Huna, Ri. Huna – Ru. Huna, Oško, J. Sukeľ – Macík, Ozolins, Vybíral – Michalík, Uhrík, Lištiak   

HC SLOVAN Bratislava: Habal - Bačík, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec - Vandas, Zigo, Abdul - Puliš, Kytnár, Sloboda - Miklík, Kukumberg, Matoušek - Petráš, Urbánek, Bondra.

Hostia začali na Liptove najlepším možným spôsobom. Už po 63 sekundách vypálil od modrej čiary Štajnoch a poslal "belasých" do vedenia. Domáci na otvárací gól reagovali zvýšenou aktivitou, Habala však nedokázali prekonať. V závere prvého dejstva dostali Bratislavčania výhodu presilovky, Liptákov zatlačili, ale druhý gól nepridali.

Naopak, v úvode druhej tretiny putoval na trestnú lavicu Bačik a domáci dokázali vyrovnať. V 22. minúte nahodil puk Stehlík, ten sa odrazil a so šťastím zapadol poza Habalov chrbát - 1:1. Liptáci v druhej časti hry zlepšili napádanie, no svoje šance nedokázali pretaviť do vedúceho gólu, na druhej strane ani Slovan v tejto časti hry v ofenzíve príiš neoslnil.

Snahu Liptovského Mikuláša pribrzdilo v tretej tretine vylúčenie Stehlíka, no Slovan výhodu nevyužil. "Belasí" sa napokon dočkali, v 53. minúte Bačik strelou od modrej čiary prekvapil Zalivina. Hostia si vedenie postrážili, domácich nepustili do výraznejšieho tlaku a v poslednej minúte do prázdnej bránky pridal poistku Vandas.Slovan sa po prvý raz v tejto sezóne predstaví vlastným fanúšikom v utorok 17. septembra 2019 o 18:30 h v zápase proti HC MIKRON Nové Zámky. Vstupenky v cene od 7 eur v sieti Ticketportal.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar