Slovan privítal uvoľnenie opatrení o počte divákov

Slovan zároveň verí, že progresívny trend uvoľňovania obmedzení v prospech športových fanúšikov bude postupne pokračovať aj v letných mesiacoch.

Štátne orgány najskôr po ústupe pandémie koronavírusu povolili od 10. júna účasť na podujatiach maximálne 500 osobám, od 1. júla do konca roka maximálne 1000 osobám.

Podľa najnovších informácií, ktoré verejnosti tlmočili predseda vlády SR Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas, od 1. júla bude možné pri dodržaní šachovnicového sedenia naplniť tribúny na 50 percent ich kapacity.
"S takýmto počtom sa už dá hrať. V podmienkach Zimného štadióna Ondreja Nepelu to znamená 5000 divákov na zápas, takže sa blížime k priemeru, ktorý sme mali v uplynulej sezóne. Samozrejme, budeme zrejme musieť vyriešiť také logistické veci ako napríklad to, že permanentkári si celkom neudržia svoje dlhodobo obľúbené miesta, keďže šachovnicový systém rozsadenia to úplne neumožní. Ale to sú detaily, ktoré určite vyriešime k čo najväčšej spokojnosti našich najvernejších priaznivcov,"
povedal marketingový riaditeľ HC SLOVAN Bratislava Milan Vajda.Rovnako ako všetci v športovom hnutí na Slovensku, tak aj HC SLOVAN Bratislava verí, že progresívny trend uvoľňovania obmedzení pre fanúšikov športu bude v letných mesiacoch pokračovať a súčasné maximum 50 percent kapacity štadiónov potrvá iba v úvodných dvoch-troch mesiacoch novej sezóny Tipsport Ligy."Prirodzene, pokiaľ zdravotná situácia na Slovensku zostane stabilizovaná a nebudeme musieť čeliť druhej vlne pandémie. V danom okamihu sa však všetci v Slovane nesmierne tešíme z dnešnej informácie, pretože sa podarilo splniť prvú z podmienok, za ktorých dokážeme odohrať novú sezónu v domovskom stánku Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Pre fanúšikov to znie ako úplná samozrejmosť, ale žiaľ v istých fázach jari to tak vôbec nevyzeralo," doplnil M. Vajda.  
Štátne orgány najskôr po ústupe pandémie koronavírusu povolili od 10. júna účasť na podujatiach maximálne 500 osôb, od 1. júla do konca roka maximálne 1000 osôb. Rozhodnutie, že obmedzenie potrvá až do konca roka, kritizovali predstavitelia Slovana i HC Košice. Uviedli, že takéto opatrenie by bolo pre nich devastačné, dokonca spochybnili za týchto podmienok účasť v Tipsport Lige. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar