Slovan prišiel o štvorgólové vedenie, v nájazdoch zobral dva body

HC SLOVAN Bratislava zdolal Spartak Moskva 5:4 po nájazdoch.

HC SLOVAN Bratislava - Spartak Moskva 5:4 po sam. nájazdoch (0:0, 4:0, 0:4 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. T. Surový, 28. Taffe (Cheechoo), 30. Kundrátek (Taffe, Cheechoo), 31. T. Surový (A. Šťastný, Musatov), rozhodujúci sam. nájazd Jeglič - 42. Vasiliev (Mirnov), 47. Dyblenko (Radil, Stapleton), 50. Stoa (Radil), 57. Voronin (Sergej Šmeľov, Leščenko)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Komarov, Cyplakov - Micheľ, Streľcov (všetci Rus.), 10 055 divákov


Zostavy: 
Slovan: Brust - Sersen, Kundrátek, Plastino, Švarný, Starosta, Marek Ďaloga, Bačík - Michal Hlinka, Taffe, Cheechoo - V. Nedorost, Jeglič, Vopelka - Musatov, T. Surový, A. Šťastný - Skalický, Lušňák, Chipchura - Pätoprstý
Spartak: Bespalov - Gilroy, Provolnev, Dyblenko, D. Kalinin, Bondarev, Kirillov, Sergijenko - Stapleton, Stoa, Radil - Glazačev, Vasiliev, Mirnov - Sergej Šmeľov, Voronin, Leščenko - Tolpeko, V. Bobrov, M. Potapov

V dôležitom súboji sa po úvodnom oťukávaní previedli vo 8. min obaja brankári - hosťujúci Bespalov zasiahol pri strele Kundrátka a domáci Brust zneškodnil pokus V. Bobrova. Obaja gólmani potom vynikli zhodne aj v 16. min, keď najprv príklep Radila a vzápätí ani strela Vopelku neznamenali zmenu skóre. 

Prvý gól stretnutia dosiahli v úvode druhej tretiny domáci - v 22. min Surový vybojoval puk pri mantineli, z kruhu tvrdo vystrelil a trafil horný roh bránky Bespalova. Druhý presný zásah pridal Slovan zásluhou spolupráce legionárov zo zámoria - Cheechoo potiahol puk do útočného pásma po pravej strane, pred bránkou našiel úplne voľného amerického spoluhráča a Taffe nemal problémy s gólovým zakončením. Vzápätí mali domáci výhodu presilovky a narodeninový oslávenec Kundrátek švihom upravil na 3:0. Uplynulo iba ďalších 50 sekúnd a kombinačnú akciu domácich zakončil T. Surový gólom na 4:0.  


Z pomerne jasného duelu však napokon bola dráma. V 42. min totiž za hostí skóroval Vasiliev, o päť minút neskôr Spartak vyškolil obranu Slovana a Dyblenko pridal druhý gól. V 50. min Brusta prekonal z otočky Stoa a domáci sa začali triasť o víťazstvo. Spartak si v ďalšom priebehu utvoril obrovský tlak a jeho výsledkom bolo v 57. min vyrovnanie na 4:4 z hokejky Voronina. 


V predĺžení hral Slovan v oslabení aj presilovku, napokon o všetko rozhodli až samostatné nájazdy. V nich druhý bod pre domácich zariadili Jeglič s T. Surovým.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar