Slovan prišiel o body v tretej tretine

HC SLOVAN nevyužil svoj dvojgólový náskok z úvodných dvoch tretín.

HC SLOVAN Bratislava - Viťaz Podoľsk 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Góly: 13. Lunter, 26. Bailey (Rau, Lunter) - 49. Rendulič (Makejev, Nikulin), 55. Švec-Rogovoj (Jevsejenkov, Stasenko), 60. Rendulič (Nikulin, Makejev).
Rozhodcovia: Kulakov, Romasko – Golovľov, Savenkov, vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Baranov (Slovan) 5+DKZ za úder do hlay a kuku, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, divákov.

HC SLOVAN Bratislava:
 Štěpánek - Gelinas, Sersen, Klok, Jánošík, Grman, Meszároš, Švarný, Bačik - Řepík, Taffe, Červený - Jeglič, Sukeľ, Liška - Lunter, Bailey, Rau - Baranov, Chipchura, Sloboda
Viťaz Podoľsk: Ortio - Mozík, Katičev, Stasenko, Jevsejenkov, Voronkov, Golovkov - Siomin, Hrivík, Aaltonen - Potechin, Nikulin, Makejev - Stoľarov, Švec-Rogovoj, Kokarev - Rendulič, Komarov, Vyglazov - Mojsejev

Zápas začali opatrne obe mužstvá. Hrali pozorne v obrane a v prvej tretine videli diváci minimum šancí. Tú prvú mal v 8. minúte Řepík, ktorého v samostatnom úniku faulovala obrana hostí. Útočník Slovana však mal napriek tomu dosť času na zakončenie, trafil však mimo. V presilovke Slovan nevymyslel nič a vzápätí sa musel brániť početnej prevahe hostí. V nej však Podoľsk chyboval a Mário Lunter toto zaváhanie potrestal gólovým zakončením - 1:0. Do konca prvej tretiny mali oba tímy k dispozícii ešte po jednej presilovke, ale skóre sa nemenilo.

Druhé dejstvo začal Slovan lepšie. V úvode viac korčuľoval a najmä v útočnom pásme dominoval v osobných súbojoch. Po jednom takomto obliehaní súpera v 26. minúte sa po dorážke presadil Casey Bailey a zvýšil na 2:0. Americký útočník strelil v 21. zápase svoj prvý gól za Slovan. Vzápätí však Baranov fauloval v strede klziska Vyglazova a strhla sa bitka, útočník Slovana následne dostal trest do konca stretnutia. Päťminútové kľúčové oslabenie prežili "belasí" bez ujmy a do kabíny išli s dvojgólovým náskokom.

Na začiatku tretej tretiny mali najskôr šance hostia, ale Slovan bránil pozorne a čo prešlo cez jeho hráčov, to spoľahlivo vyriešil brankár Štěpánek. Hráči Podoľska boli strelecky aktívnejší, rozdiel medzi oboma tímami bol však minimálny. V 49. minúte však Viťaz predsa len skóroval, na rozdiel gólu znížil presnou strelou Rendulič. To hostí nakoplo a v 55. minúte Švec-Rogovoj vyrovnal. Duel napokon do predĺženie nešiel, pretože 19 sekúnd pred koncom šokoval Bratislavčanov Rendulič, ktorý dorazil do siete odrazený puk.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar