Slovan neuspel v stretnutí proti Minsku

V stretnutí bohatom na góly prehral HC SLOVAN na ľade Dinama Minsk 3:5.

Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Góly: 2. A. Kosticyn (Tereščenko, Stepanov), 4. Howden, 29. Howden (Blum, Pulkkinen), 31. Howden (Gotovec, Pulkkinen), 60. Stepanov (Tereščenko, Wiercioch) - 1. Chipchura (Sukeľ), 23. Hrnka, 54. Taffe (Bailey).
Rozhodovali: Kuľov, Cypľakov - Ivanov, Černyšjov, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7477 divákov.Dinamo Minsk: Enroth – Blum, Wiercioch, Lisovec, Chenkeľ, Gotovec, Osipov – Stepanov, Tereščenko, A. Kosticyn – Pulkkinen, Booth, Howden – Kogaljov, Kovyršin, S. Kosticyn – Litvinov, Kitarov, Volkov – Gavrus
HC SLOVAN Bratislava: Čiliak – Sersen, Jánošík, Grman, Klok, Bačik, Gélinas, Švarný - Lunter, Sukeľ, Červený – Rau, Taffe, Chipchura – Lamper, Buc, Hrnka – Jeglič, Bailey, Sloboda - BaranovHneď v úvode zápasu sa strelecky presadili obe mužstvá. Slovan išiel do vedenia po zakončení Chipchuru, ale už po 17 sekundách vyrovnal Andrej Kosticyn. O tri minúty neskôr obrana Slovana nepokryla Howdena, ktorý prekonal Čiliaka po druhý raz. Oba tímy pokračovali v ofenzívnom predstavení, "belasí" vzápätí mohli vyrovnať, ale puk skončil iba na konštrukcii bránky. Domáci mali potom prevahu, ktorú vyjadrili aj počtom striel, ale Čiliaka do konca prvej tretiny už neprekonali.Druhú tretinu začal lepšie Slovan. Hrnka si nakorčuľoval pred Enrotha a ponad rameno vyrovnal. Potom však opäť prevzali taktovku domáci. Na 3:2 zvýšil svojim druhým gólom v zápase Howden a ten istý hráč zavŕšil o dve minúty neskôr hetrik.V tretej tretine mali šance oba tímy, ale skóre sa dlho nemenilo. V 54. minúte však hrali "belasí" v početnej výhode a Jeff Taffe s prispením obrancu Osipova dostal puk za chrbát Enrotha. V závere siahol tréner Országh po hre bez brankára, ale napriek niekoľkým šanciam jeho zverenci nedokázali skórovať. To sa napokon podarilo Stepanovovi, ktorý uzavrel skóre duelu do prázdnej bránky.Vladimír Országh: Gratulujem domácim k výhre. Mali sme dobrý štart, strelili sme gól hneď v prvom striedaní, ale to bolo z našej strany v prvej tretine všetko. Prestali sme hrať, pustili domácich k šanciam, dostali sa na koňa. Druhá tretina bola lepšia mali sme veľa príležitostí, nevyužili ich. Dinamo si na tie svoje počkalo a bolo úspešné. V tretej časti sa nam podarilo dať kontaktný gól, mali sme šance na vyrovnanie, no nepremenili ich. Ak chceme byť úspešní a bodovať, musíme hrať celých šesťdesiat minút. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar