Slovan neuspel na ľade Novgorodu

HC SLOVAN nezískal v Novgorode ani bod.

TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD - HC SLOVAN BRATISLAVA 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 11. Sergijenko (Mozer, Zacharčuk), 28. Grigorjev (Mozer), 36. Kosticyn, 60. Gračov (Žukov) - 26. Buchtele (Barker, Sersen). Rozhodovali: Ravodin, Akuzovskij – Palej, Ponamarenko (všetci Rus.), vylúčení: 8:8 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0Nižnij Novgorod: Galimov - Želdakov, Grigorijev, Kinkrade, Barancev, Sergijenko, Kundrátek, Šulenin - Garbutt, Dugin, Daugavinš - Stoľarov, Galuzin, Paršin - Urakov, Mozer, Zacharčuk - Gračov, Kosticyn, Žukov - Veriajev
Slovan Bratislava: Štěpánek - Barker, Sersen, Després, Voráček, Meszároš, Bačík, Černý - Kašpar, Viedenský, Řepík - Mikúš, Boychuk, Réway - Skalický, Šťastný, Hrnka - Buchtele, Sádecký, GenowayTorpedo od úvodných sekúnd pritlačilo Slovan a strely domácich hráčov lietali na Štěpánka zo všetkých strán. "Belasí" sa v prvej polovici prvej tretiny nedostali k ničomu a pomer striel 13:0 bol veľavravný. V 11. minúte sa Nižnij Novgorod ujal vedenia, keď z ľavého kruhu presne trafil Sergijenko - 1:0. V 12. minúte zaujal peknou individuálnou akciou slovanista Andrej Šťastný, vybojoval presilovku, no hostia sa nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu domácej bránky. Do konca prvej časti hry sa už nič dôležité nestalo a Slovan odchádzal do šatne s jednogólovým mankom.Druhú 20-minútovku začali "belasí" o niečo akívnejšie ako tú prvú, no stále mali viac z hry domáci hokejisti. V 24. minúte mal šancu Hrnka, keď ho pekne spoza bránky našiel Šťastný, ale slovenský útočník trafil len bočnú sieť. Následne si hostia vybojovali presilovú hru a ojedinelú šancu premenil v 26. minúte na vyrovnávajúci gól Buchtele, ktorý presnou strelou z prvej využil prihrávku Sersena. O dve minúty neskôr predviedol krásny zákrok slovanistický brankár Jakub Štepánek, keď zblízka vychytal Kosticyna. Následné vhadzovanie však vyhral domáci Mozer a Grigorjev prudkou strelou takmer od modrej nedal Štěpánkovi šancu - 2:1. Minútu po vedúcom góle Torpeda sa podarilo vyrovnať Martinovi Réwayovi, ale jeho gól rozhodcovia po vzhliadnutí videa napokon neuznali, keďže pred jeho presnou strelou zahral jeden z hráčov Slovana vysokou hokejkou. V 32. minúte opäť predviedol parádny zákrok brankár "belasých" Štepánek, keď tentokrát v čistej šanci vychytal Daugavinša. Novgorod sa tretieho gólu dočkal v 36. minúte, keď Després stratil puk na súperovej polovici a domáci útočník Kosticyn využil samostatný nájazd.Prvé minúty záverečnej časti hry veľa vzruchu na ľade nepriniesli. V 48. minúte hrali hostia presilovku, ale veľká príležitosť prišla na opačnej strane. Domáci Mozer sa dostal do samostatného úniku, no opäť výborne zakročil Štěpánek. Slovan bol niekoľko minút aktívnejší ako domáci, ale gólom sa neskončil žiadny z jeho pokusov. Domáci mohli o osude stretnutia rozhodnúť v 57. minúte, ale brankár hostí Jakub Štěpánek predviedol ďalší perfektný zákrok, keď zneškodnil čistú šancu na skórovanie domácemu Duginovi. Slovanu sa už znížiť nepodarilo a 45 sekúnd pred koncom stretnutia upravil na konečných 4:1 do prázdnej bránky "belasých" Gračov.
Eduard Zankovec: Videli sme bojovný zápas. Ťažko môžeme pomýšľať na úspech s takou porciou obdržaných trestných minút. Neodohrali sme dobre stretnute ani v defenzíve, na čom musíme popracovať.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar