Slovan nestačil na favorizovanú Kazaň

HC SLOVAN Bratislava nad Ak Bars Kazaň dokonca viedol, napokon nezískal ani bod.

HC Slovan Bratislava - Ak Bars Kazaň 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Góly: 18. J. Mikúš (Smoleňák, Després), 25. Després (Skalický), 46. Smoleňák (Viedenský, Ebert) - 6. Azevedo (Sekáč, A. Markov), 25. Gluchov (A. Popov), 31. Sekáč (A. Markov, Lander), 43. Archipov (Musin, A. Popov), 44. Azevedo (Sekáč), 51. Sekáč (Zacharčuk)Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Ravodin - Kučava, Novikov (všetci Rus.), 6674 divákovZostavy:
Slovan
: Štěpánek - Barker, Ebert, Meszároš, Taimi, T. Voráček, Švarný, Després, Boldižár - Kašpar, Colby Genoway, Řepík - T. Hrnka, J. Mikúš, Smoleňák - A. Šťastný, Viedenský, Skalický - Sloboda, Sádecký, Marek Hecl
Kazaň: Garipov - Zacharčuk, Musin, Jarullin, A. Markov, Abrosimov, Tokranov, Sidorov - Gluchov, A. Popov, Archipov - Azevedo, Lander, Sekáč - Klinkhammer, V. Tkačov, Galijev - Jazkov, Malychin, LukojanovZačiatok duelu nevyšiel Slovanu podľa predstáv. V úvode piatej minúty putoval na trestnú lavicu Švarný, vzápätí šli „belasí“ do troch a dvojnásobnú presilovku hostia využili na gól - Sekáč popred bránku prihral Azevedovi a hokejisti Kazane viedli 1:0. Početnú výhodu potom Slovan nepretavil na vyrovnanie a hostia už v rovnovážnom stave dosiahli druhý gól, ale rozhodcovia ho neuznali pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, čo potvrdil aj videorozhodca. Simon Després šikovne prihral Jurajovi Mikúšovi v 18. min, a Slovan vyrovnal na 1:1.Slovan pridal druhý presný zásah v 25. min, keď puk z hokejky obrancu Desprésa skončil v súperovej bránke aj zásluhou nedorozumenia gólmana Garipova so skúseným obrancom A. Markovom. Radosť bratislavského publika trvala iba 11 sekúnd, pretože Štěpánka z pravého kruhu prestrelil Gluchov. V 31. min najprv arbitri nemohli uznať gól hostí pre posunutú bránku Slovana, no vzápätí sa Sekáč dostal medzi kruhmi k puku a hokejista Kazane opäť viedli. Nasledovala séria vylúčení na oboch stranách bez gólového efektu.Na začiatku tretej dvadsaťminútovky sa Slovan ubránil pri vylúčení Viedenského, ale Archipov potom dorážkou zvýšil vedenie hostí na 4:2 a o ďalších 60 sekúnd neskôr Azevedo využil presnú prihrávku od Sekáča. Smoleňák potom využil presilovku dorážkou Viedenského strely, ale v 51. min Sekáč poistil náskok Kazane. To bolo zo strany oboch tímov všetko, skóre sa už do konca duelu nezmenilo.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar