Slovan intenzívne rokuje, prioritou KHL

Okruh ligových súťaží, v ktorých by sa mohol HC SLOVAN Bratislava predstaviť v nasledujúcom ročníku, sa postupne zužuje.


Po finančných výkyvoch, ktoré trápili klub zhruba od novembra minulého roku v súvislosti so zhoršenou geopolitickou situáciou v Rusku a na východe Ukrajiny, v dôsledku ktorej s klubou ukončil spoluprácu kľúčový zahraničný (ruský) partner, začalo vedenie HC SLOVAN ešte pred skončením základnej časti svojej tretej sezóny v KHL skúmať jednotlivé možnosti pôsobenia v nasledujúcej sezóne. „V nej je jednoznačnou snahou HC SLOVAN vyhnúť sa podobným problémom a zabezpečiť plynulý, bezproblémový chod klubu počas celého ročníka,“ povedal člen predstavenstva klubu Juraj Široký ml.

Manažment HC SLOVAN postupne analyzoval všetky podmienky pre potenciálne pôsobenie klubu v jednotlivých súťažiach, vrátane slovenskej, českej a rakúskej EBEL. Zástupcovia klubu videli viacero play off zápasov, rokovali so zástupcami jednotlivých líg, v ktorých by štart pripadal pre náš klub do úvahy, a paralelne sa realizoval prieskum preferencií medzi fanúšikmi.

Pre vedenie klubu naďalej zostáva hlavnou a najdôležitejšou prioritou pokúsiť sa udržať tím v nadnárodnej KHL. K splneniu tohto cieľa nastal výrazný posun na minulotýždňovom rokovaní s exekutívou súťaže v Moskve. „KHL sa v troch ročníkoch ukázala ako skvelý produkt po športovej, ako aj po marketingovej stránke a svojou atraktivitou lákala na tribúny,“ povedal generálny manažér Maroš Krajči. Rovnako pozitívny názor majú aj predstavitelia súťaže a jednotlivé kluby na zotrvanie Slovana v KHL. V Bratislave našli vždy vynikajúce hokejové prostredie a radi tu hrali. K udržaniu Slovana v KHL by mohli prispieť aj prípadní noví reklamní partneri klubu v segmentoch IT a auto moto. Tieto kategórie boli až doteraz z dôvodu exkluzivity pre jednotlivé kluby KHL nedostupné. Od novej sezóny by sa mali otvoriť a Slovan v týchto dňoch vedie rokovania s možnými partnermi.

Vzhľadom k vyššie uvedenému HC SLOVAN Bratislava doteraz nepodal prihlášku do nadnárodnej EBEL ligy, kde je riadiacim orgánom súťaže už dávnejšie stanovený záväzný termín jej podania do 15. apríla, ale v najbližších týždňoch sa sústredí na dotiahnutie krokov, ktoré by zabezpečili pokračovanie v KHL. Posledným termínom na splnenie všetkých podmienok pre účasť v sezóne 2015/2016 je koniec mája. Slovan by však rád uzatvoril všetky potrebné dohody a garancie ešte o čosi skôr, aby mohol exaktne informovať svojich zmluvných hráčov, angažovať nový realizačný tím, začať dopĺňať káder a spustiť predpredaj sezónnych vstupeniek na novú sezónu.

V prípade, že by sa to napokon z akéhokoľvek dôvodu nepodarilo, má HC SLOVAN Bratislava na základe rozhodnutia riadiacieho orgánu Pro-Hokej z roku 2012 možnosť prihlásiť sa najneskôr do konca mája do nového ročníka slovenskej extraligy.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar